”På rymmen” tillbaka i TV4 med nytt namn

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Jagas dygnet runt – Pär Lernström blir programledare

1 av 6 | Foto: TV4
Bild från ”Spring!”

I höst kommer kändisar och tv-tittare jaga tävlingsdeltagare igen.

TV4 har blåst liv i ”På rymmen” igen - under nya namnet: ”Spring!”

Programledare blir Pär Lernström.

Pär Lernström.

Nöjesbladet kunde redan i september förra året avslöja att TV4 ville skapa en ny version av 90-talsklassikern ”På rymmen”.

Då testades det nya formatet ”Spring!” på TV4:s sajt och nu har kanalens ledning beslutat sig för att sjösätta formatet på riktigt.

–  I höstas genomförde vi en fullskalig pilot där vi tillsammans med tittarna svarvade fram det vi kommer att få se i höst. Resultatet är ett program där tittarna bjuds in för att i allra högsta grad vara med och påverka utgången i denna nervkittlande dygnetrunt jakt, säger exekutiva producenten Pelle Porseryd i ett pressmeddelande.

Kändisar jagar paren

Programledare för ”Spring!” blir Pär Lernström och precis som i ”På rymmen” ska kändisar jaga par som försöker hålla sig undan och samtidigt utföra olika uppdrag. Tv-tittarna ska via sociala medier kunna antingen hjälpa de flyende paren eller de jagande kändisarna.

TV4 söker nu efter tio par som ska ägna åtta veckor under hösten åt att försöka fly undan jagande kändisar. I veckorna kommer man använda sig av TV4:s sajt för att låta tittarna följa paren på olika uppdrag och på lördagarna blir det direktsänd kurragömmalek.

Föregångaren ”På rymmen” sändes mellan 1997 och 1999 med Martin Timell som programledare och spårhundar var bland andra Sofia Wistam, Lasse Kronér och Micke ”Svullo” Dubois. Programmets mest kända jagade profiler var duon Hjalmar ”Hjalle” Östman och Jonas ”Heavy” Stentäpp.

TV4:s nya format ”Spring!” kommer att ha premiär i höst.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4