Peter Stormare

Stormare och Glans i ny tv-serie

TV

Peter Stormare och Johan Glans spelar privatdetektiver i "Swedish dicks".

Peter Settman ligger bakom den nya komediserien som ska visas exklusivt på Viaplay nästa år.

Netflix har gjort succé med "House of cards" och "Orange is the new black". Nu inleder också Viasats strömningstjänst Viaplay en satsning på att producera egna originalserier.

”Något du aldrig sett”

Först ut är jätteprojektet "Swedish dicks" med Hollywoodsvensken Peter Stormare och komikern Johan Glans i huvudrollerna. Handlingen kretsar kring två svenskar som försöker överleva som olicensierade privatdetektiver i Los Angeles.

Bakom serien står producenten och programledaren Peter Settman. Han är "konceptuell regissör" för "Swedish dicks".

"Att få lansera Viaplays första originalserie – med en rollista beståendes av Sveriges främsta och roligaste skådespelare – känns otroligt roligt och hedrande. "Swedish dicks" är någonting du aldrig tidigare har sett, en perfekt mix av skratta högt-stunder och dialoger med en mer seriös underton", säger Settman i en kommentar.

Premiär nästa år

Johan Glans har under sin karriär synts i tv i bland annat "Kvarteret Skatan" och "Parlamentet, just nu är han aktuell med julturnén "Christmas comedy 2015". Peter Stormare är känd från storfilmer som "The big Lebowski" och "Fargo", på senare år har han bland annat synts i tv-serier som "The blacklist" och "Graceland".

"Swedish dicks" får premiär på Viaplay under 2016.

TT

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Peter Stormare

ÄMNEN I ARTIKELN

Peter Stormare

Johan Glans