Kattis Ahlström

Kattis Ahlström gör comeback i SVT

TV

Dags att kliva in i programledarrollen

Kattis Ahlström återvänder till SVT. Efter att ha varit borta från programledarrollen i ett antal år ska hon leda "Nobelstudions" fyra avsnitt i december.

– Det känns som ett program som passar mig väldigt bra, säger hon till TT.

Kattis Ahlström inledde sin tv-karriär som programledare för SVT:s underhållningsprogram "7 till 9" i början av 90-talet. Att komma tillbaka till tv-kanalen, som hon beskriver som "moderskeppet i mitt hjärta", ser hon på med stor glädje.

– Jag känner mig väldigt trygg där. Jag var där för inte så länge sedan som gäst. Jag var nere i korridorerna och jag kände mig bara väldigt hemma där. Jag har varit där i så många år och jag började när jag var så ung och några av teknikerna och scenograferna är kvar. Då får man lite moderskeppskänslor.

Har lämnat Bris

I våras uppgav hon att hon lämnar jobbet som generalsekreterare på Barnens rätt i samhället, Bris. Hon gjorde sin sista arbetsdag där för några veckor sedan.

I nuläget vet hon inte om hon stannar permanent i tv eller om "Nobelstudion" blir en engångsföreteelse för henne i rutan. Programmet går ut på att göra Nobelpriserna mer relevanta och begripliga för människor.

– Jag tycker fortfarande att när public service är bra så är det det roligaste man kan jobba med. Det här tycker jag är ett sådant klassiskt public service-uppdrag. Det känns jätteroligt.

”Viktigt yrke”

Hon känner sig inte så nervös inför uppdraget.

– Det är inte som att jag har varit borta hur länge som helst, men jag tycker att man ska ha respekt för det. Jag tycker att det är ett viktigt yrke.

Hon tycker att utmaningen i programmet ligger i att många av Nobelpriserna är svårbegripliga.

– Att så långt som möjligt förstå vad det handlar om och vad det har för effekt på individer och samhället, och att hitta de rätta gästerna för att kunna få fram det, ska bli jätteroligt.

TT

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Kattis Ahlström

ÄMNEN I ARTIKELN

Kattis Ahlström

Bris