En lång väg mot ett givet slut

”Familjen Bridgerton” har fastnat i en loop

Uppdaterad 2024-06-14 | Publicerad 2024-06-13

TV-RECENSION Det fanns ett spänningsmoment som särskiljde den tredje säsongen från de två föregående.

Ändå gick det hela och blev småtjatigt.

”Familjen Bridgerton” behöver fräscha upp sin formel.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Familjen Bridgerton

Netflix

Säsong 3, del 4-8

Av Jess Brownell, med bl a Nicola Coughlan, Luke Newton, Adjoa Andoh, Ruth Gemmell, Claudia Jessie, Golda Rosheuvel, Hannah Dodd, Luke Thompson, Polly Walker, Jonathan Bailey, Jessica Madsen.

”Familjen Bridgerton”.

KOSTYMROMANTIK. Så, i den första halvan av ”Familjen Bridgertons” tredje säsong, som släpptes i maj, friade Colin Bridgerton (Luke Thompson) till sin trånande granne och vän Penelope Featherington (Nicola Coughlan). Men frågorna som hängde kvar i luften var:

När ska han få reda på att det är hon som skriver elakt societetsskvaller, bland annat om honom själv och hans familj, under pseudonymen Lady Whistledown?

Kommer han att förlåta henne, så att de kan leva lyckliga i alla sina dagar?

Och de frågorna tröskas nu i fyra nya avsnitt, på ett sätt som till en början är lite spännande och kul – men efter ett tag blir tjatigt.

Nicola Coughlan som Penelope Featherington och Luke Newton som Colin Bridgerton.

Coughlan är jättebra som den stressade, rättrådiga och av samvetskval tyngda Penelope, men efter X antal scener av jagad uppsyn, darrande händer och hävande byst börjar man känna att det hela går på loop och att spänningsmomentet har dragits ut så långt att det snart spricker.

Andra rollfigurer flyter in och ut ur handlingen utan något manus som bryr sig om dem. Som Eloise Bridgerton (Claudia Jessie) som mest får sura, och Kate Sharma (Simone Ashley) som mest får vara god och klok.

Francesca Bridgerton (Hannah Dodd) och hennes lord Kilmartin (Victor Alli) är söta men tråkiga.

Och vad poängen var med att över huvud taget skicka in det före detta arbetarklassparet Will (Martins Imhangbe) och Alice Mondrich (Emma Naomi), som knappt säger flaska, i den här serien är fortfarande höljt i dunkel.

Då är den här omgångens roligaste bifigur snarare Jessica Madsens Cressida Cowper, som tar till desperata metoder i sina försök att slippa ut ur sitt kvävande hem utan att behöva gifta sig med en gubbe med en fot i graven.

Sexet då?

Jo, det finns åtminstone en scen mellan Penelope och Colin som fans kommer att gå igång på. Även om jag vill höja ett varningens finger för dialogen, som får en att rysa av helt fel anledningar.

Och så finns det en annan, mellan andra, som skvallrar om att ”Familjen Bridgerton” framöver skulle kunna vika av från den raka vägen och fokusera på en ny typ av kärlekshistoria. Om den vågar.

Lite förnyelse skulle i alla fall knappast skada.


Den andra halva av ”Familjen Bridgertons” tredje säsong har premiär på Netflix den 13 juni.

ANNONS