Fördoms(fullt)

TV

Aftonbladet.ses läsare har fördomar mot lekprogram

Fördomar som kommer på skam och som besannas.

I kanal 5:s ny lekprogram gäller det att lita på magkänsla och tur i jakten för att lista ut identiteter.

Att göra sig fri från sina fördomar kan öppna upp och göra livet till en roligare plats. Möjligen är det också den rätta inställningen för att bli framgångsrik i det nya lekprogrammet ID.

Konceptet går ut på att para ihop tolv främlingar med deras rätta identiteter och ett är säkert, lita inte på dina fördomar.

Hans Fahlén är programledare för detta kluriga program och det utlovas en hel del beslutsångets och val som bygger på magkänsla.

Gillar sina fördomar

När aftonbladet.ses läsare fick dela med sig om sina fördomar visade det sig att de var rätt nöjda med dem. Ungefär 60 procent hade inga ambitioner att göra något åt dem. Förhoppningsvis handlar det om rätt ofarliga fördomar.

Programmet besannade dock en hel del fördomar läsarna hade mot lekprogram. Så här skrev signaturen onda.sockan: "Bestämde mig för att ge programmet en chans, inte ofta jag tittar på sånt här. Det absolut första som störde mig va den första tävlande (och enda tävlande jag kommer att se) i programmet...Hur jävla larvig kan en vuxen människa vara, beter sig som en småpackad tonåring".

Kul idé, men jobbig deltagare

Andra tyckte att programidén var bra och att det i framtiden borde kunna bli bra program. Så här tyckte signaturen mattias-le: "Programmet verkar ju bra, men sällan har jag blivit så irriterad på en tävlingsdeltagare. Nog för att hon är nervös men hon beter sig så otroligt fjantigt att hela programmet blir löjligt. Annars gillar jag såväl upplägg som idé - med andra ord blir det väl bättre med en annan tävlingsdeltagare.

Kände igen konceptet

Att konceptet var helt nytt i svensk tv tvivlade signaturen Sandralainen på. Hon kände igen det från ett mer ambitiöst program på SVT: "Liknar ett program som gick på SVT, där fick deltagarna göra olika uppdrag. Om tävlande trodde att nån var till exempel kock så fick den laga mat, eller svara på frågor. Lite likt det programmet, men inte lika kul när man bara ska se på dem och gissa".

Aftonbladet.se