Advokat: Han kan få rätt

Nu ska "Blondie" lämna in kontraktet för granskning

Det hemliga "Farmen"-kontraktet skulle kunna ge Jan "Blondie" Hammarlöf rätt till en del av Inger Anderssons vinstpengar.

Det uppger en advokat som Aftonbladet varit i kontakt med.

- Ett avtal är ett avtal, säger "Blondie".

För knappt en månad sedan avslöjade Aftonbladet att sex deltagare i dokusåpan "Farmen" i slutet av inspelningarna skrev ett hemligt kontrakt.

Avtalet förband de inblandade att dela på prissumman på 500 000 kronor om en i pakten skulle stå som segrare.

Inger Andersson vann sedan "Farmen" men pengarna delades aldrig upp eftersom de inblandade ansåg att det hela var en "ploj".

I gårdagens Aftonbladet avslöjades dock att Jan "Blondie" Hammarlöf nu vill ha sin andel av vinstsumman. Han, till skillnad från de övriga fem i pakten, anser att kontraktet är giltigt.

"Hjälpte Inger vinna"

- Avtalet var klart. Vi hade diskuterat det i veckor och i slutändan hjälpte vi ju Inger att vinna eftersom vi hade ett ytterligare intresse att hon vann, säger Jan "Blondie" Hammarlöf.

Enligt en advokat som Aftonbladet har kontaktat med frågan vad som gäller för ett generellt avtal liknande det "Farmen"-deltagarna ritat upp, är avtal alltid till för att hållas.

Mycket ska bevisas

Sedan kan det tillkomma omständigheter som gör att det av olika skäl blir ogiltigt. Men då ska de skälen föras i bevis.

Skulle avtalet bli en rättssak skulle Inger Andersson och de övriga som skrev på avtalet, ( Mattias Jansson, Özcan Yildiz, Nina Plank och Andreas Rindsäter) behöva visa att avtalet skrevs som ett skämt eller att de som skrev på inte var vid sina sinnens fulla bruk.

Ingen av medlemmarna i pakten har förnekat att de skrev under överenskommelsen men att fem av sex har uppfattat händelsen som ett skämt gör saken svårare för "Blondie" i en eventuell rättssak.

"Hon gör vad hon vill"

Inte heller kontrakten som deltagarna skrev på för Strix television förhindrar en eventuell uppdelning av pengarna.

- Hon får göra vad hon vill med sina vinstpengar, säger Robert Aschberg, styrelseordförande för Strix television.

"Blondie" tänker nu lämna över avtalet till en advokat för att undersöka dess giltighet och om han har en chans att kräva pengarna.

- Jag kommer ju bli den stora boven igen, men jag anser att ett avtal är ett avtal, säger han.

I går

Linda Hjertén

Publisert: