Nya Robinson dröjer till vintern

TV

Anders Lundin: Vi har massor av nyheter i år

Foto: TOMMY MARDELL
JULHELGEN ÄR RÄDDAD Det här glada gänget i Lag Syd får vi vänta till 16 november att se i rutan. SVT skjuter på premiären för "Expedition: Robinson" för att ge plats åt en ny lördagsunderhållning under hösten. Sammanlagt blir det 13 nya avsnitt av dokusåpan och finalen sker i februari.

Premiären av Expedition: Robinson skjuts fram.

Först den 16 november visas det första avsnittet i SVT.

– Vi har en massa nyheter i programmet, säger Anders Lundin.

Årets deltagare är nu hemkomna från hettan och matbristen i Malaysia.

En semestrande programledare berättar exalterat om årets omgång, den sjätte i ordningen.

– Det var väldigt kul att göra "Robinson" i år. Det känns som det bästa året hittills, säger han från en knastrig mobiltelefon i sommarstugan.

– Vi har blivit bättre på att hitta folk som gör ett bra program. Det är ingen med i år som inte vill vinna. Sedan har vi en massa nyheter i programmet som vi hittat på, och som visat sig vara riktiga lyckokast, säger Anders Lundin.

Vilka nyheterna är vill han förstås inte avslöja.

Ny underhållning

Däremot bekräftar han att premiärprogrammet inte kommer att sändas förrän den 16 november - alltså långt senare än tidigare år.

Fiktionschefen på SVT Johan Mardell förklarar varför:

– Vi har valt att lägga en annan lördagsunderhållning innan som heter "Bryta rygg". Direkt efter det startar Robinson, säger han.

Final i februari

Liksom tidigare år blir det 13 avsnitt á en timme. Sändningstiden är som vanligt mellan kl 20 och 21. Den sena premiären innebär att finalen inte kommer att sändas förrän i mitten av februari.

– Vi har inte bestämt ännu hur finalen ska se ut, eller var den ska vara, säger Johan Mardell.

Alla dokusåpor i höst

Farmen.

Björn Solfors