Riverdale tar time out efter Luke Perrys död

Sorgen efter dödsfallet – så hyllas han av teamet

I går kom beskedet att Luke Perry avlidit till följd av en massiv stroke.

Sedan pausades inspelningen av Netflix ”Riverdale”.

– Vi är djupt sorgsna, skriver producenterna bakom serien.

I går kom beskedet att ”Beverly hills”-sjärnan Luke Perry dött av den stroke han drabbades av förra veckan. Beskedet slog ner som en chock under inspelningen av kommande säsongen av Netflix ”Riverdale” där Perry spelar Archie Andrews (KJ Apa) pappa Fred. Under förmiddagen lokal tid tog inspelningen timeout.

I ett uttalande via Twitter uttryckte Warner bros och producenterna Greg Berlanti, Roberto Aguirre Sacasa, Sarah Schechter och Jon Goldwater sin sorg.

– Vi är djupt sorgsna efter att i dag fått veta att Luke Perry har gått bort. En älskad medlem från Riverdale, Warner brothers och CW-familjen, Luke var allt som man kan önska att han skulle vara: en enormt omtänksam, ett fulländat proffs med ett stort hjärta och en sann vän till alla. Han var en fadersfigur och mentor till showens yngre skådespelare. Luke var extremt generös och han fyllde inspelningen med kärlek och vänskap. Våra tankar är hos Lukes familj under den här svåra tiden, skriver de i mejlet.

Säsongen dedikeras till Perry

Manusteamet har även dedikerat den kommande säsongen till Luke Perry, meddelade man via Twitter.

Efter dödsfallet twittrade medspelaren Molly Ringwald att hennes ”hjärta är krossat. Jag kommer att sakna sig så mycket Luke Perry. All kärlek till din familj” följt av ett hjärta. Lili Reinhart som spelar Betty skrev: ”Jag har svårt att greppa att han inte kommer finnas med oss längre, med långa kramar och hur han delade sin visdom och omtänksamhet med oss alla. Jag kan bara inte tro det”.

Skulle återvända i ny serie

I onsdags, samma dag som Perry drabbades stroken, kom beskedet att en uppföljare till serien ”90210”, där flera av originalkaraktärerna i 90-talsserien ”Beverly Hills” skulle medverka.

Enligt TMZ fanns det planer på att Perry skulle göra inhopp i ”90210” men att kontraktet med hans dåvarande serie ”Riverdale”, där han spelade karaktären Fred Andrews, inte gjorde det möjligt för honom att medverka mer än så.

Sarah Michelle Gellar, 41, som spelade huvudrollen i serien ”Buffy the vampire slayer”, utryckte sin sorg efter att hon fått reda på vad som skett.

– Hela min high school-tid formades av Brenda och Dylan. Nu måste jag hålla min kära vän i handen medan hon sörjer förlusten av Luke Perry. Det är inte så det ska hända. Jag hoppas att hans familj vet hur många liv som han påverkade, skriver hon.

Publisert:

LÄS VIDARE