Göran Lambertz intervjuas av Filip och Fredrik

Justitierådet humorduons första gäst

Säsongspremiären av ”Breaking news” gästas av ingen mindre än Quicklagets Göran Lambertz.

– Det var länge sedan Sverige hade någon som har blivit så utskrattad, säger Filip Hammar.

I kväll är det premiär för den fjärde säsongen av Filip och Fredriks ”Breaking News”. Nu kan Nöjesbladet berätta att duons första gäst är Göran Lambertz.

– Vi kommer nog inte att ta något gediget grepp på vad han står i vissa sakfrågor men vi tycker att han är en fascinerande människa. Det var länge sedan Sverige hade någon som har blivit utsatt för en sådan hatkampanj och som blivit så utskrattad. Vi vill ta reda på vem Göran Lambertz är, han är en perfekt gäst för ”Breaking news”, säger Filip Hammar.

Cirkusen kring Thomas Quick, eller Sture Bergwall som han egentligen heter, kommer dock att beröras på något sätt.

– Vi måste förklara vem han är. Vi är också väldigt nyfikna på Quicklagets get-togethers, vad gör gänget när de de ses?

"Magiskt att sända live"

Några större premiärnerver lider Filip Hammar inte av.

– Men däremot är jag superpeppad, jag hade glömt bort hur kul det här är. Jag och Fredrik är sådana som har en tendens att lämna våra programformat lite vind för våg men det här är fjärde gången vi gör ”Breaking news”. Det är en ynnest att få tolka Sverige varje kväll.

Största skillnaden jämfört med Filip och Fredriks andra program är så klart att ”Breaking news” sänds live.

– Många av grejerna vi gör är en produkt av månaders inspelning, efterproduktion och klippning. Det finns något oerhört magiskt i att mötas på morgonen och spåna fram vad programmet ska handla om och sedan sända direkt på kvällen. Det finns mycket att säga om Sverige, både sådant som är viktigt och sådant som inte är det. Det är kul att få utlopp för sin frustration över sakers tillstånd.

– Samtidigt är vi högst medvetna om att det blir allt svårare att göra linjär-tv klockan 22.00. Vi får bara hoppas att folk tittar.

”Breaking news” sänds i Kanal 5 klockan 22.00 på måndagen. Under veckan kommer programmet bland annat att gästas av Krister Henriksson och sångerskan Josefine Jinder.

Som Nöjesbladet tidigare berättat kommer Filip och Fredrik också få draghjälp av Thorsten Flinck och Glenn Hysén.

Publisert: