En galen Norgehistoria, 70-talsbus och superstiliga gangstrar

VECKANS STREAMINGTIPS ”Maniac”, ”I’m dying up here” och ”Peaky Blinders”.

Maniac


Det surras om Netflix svarta komedi "Maniac", om en man som lever ett rikt liv i sin fantasi, men i verkligheten är inlåst på ett psykiatriskt sjukhus. Serien, som har premiär längre fram i år och kan bli en riktig höjdare, regisseras av "True detective"-snillet Cary Fukunaga, har Jonah Hill och Emma Stone i huvudrollerna, och även Justin Theroux, Sally Field och "Girls"-stjärnan Jemima Kirke ombord. Vill du få ett hum om hur det kommer att se ut – kolla in det norska originalet med Espen PA Lervaag.
Netflix


I'm dying up here


Snart ska Jim Carrey dyka upp som huvudrollsinnehavare i Showtime-serien "Kidding", som regisseras av Michel Gondry och handlar om en barn-tv-stjärna i kris. Den borde kunna bli en sann delikatess, men för nu får vi hålla till godo med Carrey som exekutiv producent för ännu en säsong av "I'm dying up here" – en dramakomedi om sex, droger och ståuppkomedi i 70-talets Los Angeles, som bland annat hämtar inspiration från Carreys egna upplevelser. Säsongspremiären är den 7 maj, men första delen finns ute för tjuvtitt redan nu.
HBO Nordic


Peaky Blinders


En tjusigare gangsterserie än den här, med tjusigare, mer välekiperade gangstrar, får man leta efter. Och nu är det dags att återvända till 20-talets bråkiga Birmingham och träffa den hårda familjen Shelby i nya avsnitt av "Peaky Blinders" (i alla fall för de som följer serien på Netflix och inte redan har sett den här fjärde säsongen på C More). Rollistan är fylld till brädden med karisma, med Cillian Murphy som top dog, Tom Hardy och mustiga nytillskotten Adrien Brody och "Game of thrones"-ränksmidaren Aidan Gillen.
Netflix. Säsongspremiär den 1 maj


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE