Mycket hud i Tony Irvings nya krogshow

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Let's dance-domaren provar sina vingar men lovar: ”Jag kommer aldrig någonsin att ställa upp i Melodifestivalen”

1 av 2
Tony Irving.

Divor, naket och burlesk – Tony Irving håller inte igen i kommande krogshowen "Wild thing – about love".

– Det ska ligga på gränsen för vad man kan göra, med hud från alla håll och kanter, säger han.

I höst byter Tony Irving ut jurystolen i TV4:s program "Let's dance" mot en röd konferencierkavaj i den extravaganta kabarén "Wild thing – about love". Som den utmanande Mr Red agerar han "cirkusdirektören" som binder ihop showens alla delar.

– Det här är otroligt stort för mig, en dröm som har legat på hyllan sedan jag var ung. Jag har längtat efter en ny utmaning och var bara tvungen att tacka ja, säger han.

Utlovar nakenchock

Trots 30 års scenvana är han nervös inför premiären den 16 oktober i Metropol Palais salonger i Stockholm. Detta fast han i stort sett spelar sig själv.

– Precis som jag är Mr Red stor i käften men har glimten i ögat. Så det blir Tony rakt igenom, 100 procent och lite till, säger han och lovar publiken en riktig nakenchock.

Kabarén blandar gammeldags ballroom, dans och skönsjungande divor – en bergochdalbana inramad i en färgsprakande Moulin Rouge-show. För Tony Irvings del sitter dansen som en smäck, annat är det när det kommer till sång.

– Jag har till och med börjat träna hos en sångcoach. Även fastän jag aldrig har sjungit för publik är jag den största divan i gänget, säger han och skrattar.

Ny karriär

Under hösten är 24 kabaréföreställningar inbokade, en bra början på nästa steg i karriären tycker Tony Irving.

– Jag har alltid sett mig som en kabaréunderhållare, och nu när jag får sjunga blir det en extra dimension av vad jag kan göra, säger han och fortsätter:

– Men jag kommer aldrig någonsin att ställa upp i Melodifestivalen. Som tur är har de redan haft en medelålders gubbe i Björn Ranelid som har gjort bort sig riktigt ordentligt.

Publicerad: