Gift vid första ögonkastet

Deltagare kritisk mot SVT efter skandalserien

Av: 

Natalie Demirian

TV

Två av paren skilde sig: SVT skapade konflikter

De skulle finna kärleken i SVT:s ”Gift vid första ögonkastet”.

När serien nu är över är det bara ett av tre par som fortfarande är gifta.

– SVT har kanske inte alltid tänkt på parets bästa, säger deltagaren Mathias, 39.

I SVT Flow-serien ”Gift vid första ögonkastet” arrangerades tre äktenskap, med hjälp av fyra experter. Sedan skulle paren leva som man och hustru i fyra veckor. Därefter fick de bestämma sig för att skiljas - eller fortsätta med äktenskapet.

I sista avsnittet valde ett par, Ellen och Bert, att skiljas. En kort tid senare sprack det även för Mikael och Tina.

– Vi är inte gifta längre. Vi fortsatte ett tag, men sedan hände det en del grejer som gjorde att vi bestämde oss för att separera. Det var bådas beslut, säger Mikael, 39, som i programmet gifte sig med Tina, 41.

”SVT skapade konflikter”

– Det var tråkigt för oss båda att det inte fungerade. Jag tror att vi hade möjlighet att få det att fungera, men att vi inte lade ner tillräckligt med tid, säger Mikael.

Enligt deltagaren Mathias, 39, har inte inspelningarna varit den bästa grogrunden för kärlek. Efter serien är han kritisk mot SVT och produktionsbolaget Baluba.

– Det borde ha varit mer fokus på att det skulle gå bra för paren. De har kanske inte alltid tänkt på parets bästa, utan istället skapat konflikter.

Bodde trångt

Han menar att produktionen valde bostad åt paret så att konflikter skulle kunna uppstå.

– De bestämde att vi skulle flytta in hos mig trots att jag har tajt med utrymme hemma. Emily bodde rymligare, säger han.

På SVT säger man att de bara ville deltagarnas bästa.

– Så kan det vara i en riktig situation, att man flyttar in i en för liten bostad. Så vi försökte skapa något som var realistiskt, men grundförutsättningen var förstås att vi ville att det skulle gå bra för dem och vi tycker att det är tråkigt om de känner så, säger Hanna Dowling på SVT:s pressjour.

För Mathias och Emily, 30, har det däremot gått bra. Månader efter inspelningen håller de fortfarande ihop.

– Ja, vi är fortfarande gifta. Det är härligt, men det har inte alltid varit enkelt. Det har varit en ovan situation för båda, säger Mathias.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gift vid första ögonkastet