Kanal 5

Stenåldersninjan: ”Äter hela djuret”

Av: 

Gustaf Tronarp

TV

20-åring som dissar storstadsstressen tar sig an extrema hinderbanan i Kanal 5

Han ratar elektricitet på kvällarna, skippar tvål och gillar inte stolar alls.

I kväll sätter Henning Attlin, 20, ordentlig färg på ”Ninja warrior”.

– Mitt huvudfokus är att bli så bra som möjligt på att röra mig, säger han.

Madrassen i Henning Attlins rum i huset i Tyresö sydöst om Stockholm ligger direkt på golvet. Orsaken är att 20-åringen inte ska hamna i en sittande position när han går upp. Han vill helst komma i rörelse så fort som möjligt.

– Jag brukar gå upp vid 08. Jag gillar inte att sova för länge, får då känns det som hela dagen försvinner.

Till frukost kan det hända att det blir en köttbuljong. Därpå följer oftast en lång promenad.

– Sedan kanske jag läser en bok eller fixar något på datorn. Efter det tränar jag ofta på ett klättercenter, det är också där jag träffar mina närmsta vänner.

När det börjar närma sig sovdags ser Henning till att stänga ute allt artificiellt ljus. Han slår också av alla elektriska produkter i sitt rum.

– Det blir mer och mer känt att skärmar stör sömnen. Jag brukar gå och lägga mig vid 22-23. Vid 20-tiden stänger jag av alla elektriska prylar. Då sover jag bättre, säger han.

”Ser det ur ett evolutionärt perspektiv”

Henning Attlin stävar efter att leva ett liv så nära det han kallar ”ursprungsmänniskan” som möjligt. Det innebär bland annat att han är i rörelse nästan jämt och äter stenåldersmat.

– Jag ser det ur ett evolutionärt perspektiv. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig, och det finns kost som är naturlig för oss att äta. Sådan mat får mig att må mycket bättre, så det är det som jag kör på, säger han.

Det leder till att det blir en del ovanliga rätter på Hennings tallrikar. Sådant andra kallar vardagslyx, som godis och alkohol, går bort helt.

– Det blir mycket ekologiskt. Och när jag äter kött äter jag hela djuret. Det blir mycket organ, för det är bland det nyttigaste och mest näringsrika som finns. Jag äter benmärg ibland också. Då ungsbakar jag ben från ko, och sedan kan man skrapa ur märgen med sked.

Skippar stolar

Henning väljer också bort en rad produkter som han menar är helt onödiga. Tandkräm och duschtvål ratar han nästan helt.

– Jag behöver inte tandkräm med min kosthållning. Jag tar korta duschar. Vattnet kommer ju från något reningsverk, inte från kretsloppet.

Någonting annat som han inte ser någon större mening med är stolar.

– Du blir bra på det du gör ofta. Om du sitter i timmar i sträck blir du bra på att sitta, men det gör dig stelare och sämre på att röra dig, säger han, och fortsätter:

– Därför väljer jag oftast bort stolar. Jag brukar sitta på huk i stället.

Brist på fysisk aktivitet är ett av de stora samhällsproblemen i dag, enligt Henning.

– Folk äter mat av dålig kvalitet som går helt emot evolutionen och lever stillasittande liv i stressiga storstäder. Det får många att må dåligt.

Expert på parkour

I kvällens ”Ninja warrior” är Henning Attlin utan tvekan den deltagare som sticker ut mest.

20-åringen har länge hållit på med parkour på mycket hög nivå. Därför var det inget svårt beslut att söka in till programmet med vad som beskrivs som världens svåraste hinderbana.

– Jag tänkte att det skulle vara en rolig grej. Kanske kan det leda till att jag kan tjäna pengar på det här någon dag, säger han.

”Ninja warrior” sänds klockan 20:00 på Kanal 5.

Följ Nöjesbladet på Facebook!

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kanal 5

Tyresö