Han är Sveriges ’nye Skarsgård’

avDavid Nyman

TV

Spelar in amerikansk tv-serie med världsstjärna

1 av 7
NYE SKARSGÅRD? Martin Wallström är klar för en roll i tv-serien ”Mr. Robot”.

Sverige kan vara på väg att få en ny Skarsgård.

Men den här gången heter han Wallström i efternamn.

Nu är det klart att svensken spelar in en tv-serie i New York nästa år – med världsstjärnan Christian Slater.

Martin Wallström – känd från bland annat ”I rymden finns inga känslor” och ”Snabba Cash – livet deluxe” – har landat sin första tv-serieroll i USA.

I höstas spelades ett pilotavsnitt av serien ”Mr. Robot” in i New York, men i veckan gav NBC-ägda USA Network grönt ljus för tio avsnitt, enligt Hollywood Reporter.

Jobbar med världsstjärnor

Det innebär att Wallström kommer att ägna en del av våren 2015 åt att jobba med världsstjärnor som Christian Slater (”Nymphomaniac”, ”Vita huset”) och Rami Malek (”Need for speed”, ”24”). Inspelningen sker på plats i New York.

Serien kretsar kring den unge hackern Elliot (Malek) som hamnar i en svår sits mellan den cybersäkerhetsfirma han jobbar för, och de underjordiska hackernätverk som vill sabotera hela det etablerade USA. Christian Slater spelar titelrollen Mr. Robot – en mystisk, anarkistisk hackare som rekryterar Elliot till sitt nätverk.

Spelar streber

Martin Wallström har fått rollen som Tyrell, en mellanchef som gör allt för att klättra i karriären. Och när en hackerskandal rullas upp avslöjas långsamt hans samvetslösa metoder.

Wallström blir en i raden av svenska skådespelare som korsar Atlanten. Bland annat har tre Skarsgård-bröder gjort succé i serier som ”True blood”, ”Hemlock Grove” och ”Vikings”, Noomi Rapace har blivit hyllad för sin insats i ”Prometheus” och Joel Kinnaman gestaltade Robocop i filmen med samma namn.