Bill: Jag har inget hem någonstans

avFrida Söderlund

Skarsgård drömmer om en bas - och nytt hemligt projekt

1 av 4
Bill Skarsgård har varit i USA i sju och en halv månad. ”Det var märkligt att inte få träffa sin familj och vänner”, säger han.

Efter några år i USA - nu kan Bill Skarsgård vara på väg tillbaka till svensk film.

– Det kommer att komma ett projekt nu som jag tycker är jävligt intressant, säger han.

Så länge skaparna av ”Hemlock Grove” vill göra nya säsonger är Bill Skarsgård, 23, kontrakterad att göra dem. Andra säsongen av Netflix-serien, som är baserad på romanen med samma namn och släpptes i början på juli, spelades in i Toronto mellan september och maj i år.

– Att vara borta sju och en halv månad från Sverige på en och samma gång, så länge har jag aldrig varit hemifrån. Det var märkligt, att inte få träffa sin familj och sina vänner på så lång tid, säger han.

Hur påverkar det dig att vara borta så?

– Det man kan känna ibland när man varit bort länge, och med helt andra människor, är att man varit med om något. Varit med om mycket. Vilket gör att man tittar på saker annorlunda än innan. Speciellt med tv-serien har det varit en otroligt nyttig upplevelse för mig. Att jag kan känna att jag varit med om någonting.

”Den bästa skolan”

Tv-serien kräver att Skarsgård jobbar med totalt 1 500 sidor manus och vid varje avsnitt är det olika regissörer. ”Vissa är bra, vissa är dåliga. Det är den bästa skolan man kan gå tror jag” säger han. ­Karaktären Roman är en upir, hälften vampyr, och omges av andra mörkerväsen. En roll han inte kände sig färdig med efter säsong ett.

”Går mig på nerverna”

Blir det fler blir han fortsatt kvar över Atlanten.

– Jag har inget hem någonstans, faktiskt. Det börjar gå mig på nerverna, för det har varit så senaste två åren. Jag tror att man behöver en bas att lägga sina prylar på.

Var vill du göra det?

– Det är det jag inte vet. Jag tror också att det handlar om var ska jag spendera tid för att utvecklas som mest som skådespelare, eller vad det nu kan vara. Jag tror ibland man måste kasta sig utanför sina bekvämlighetszoner för att hitta dit.

Internationellt fokus

Med succéer som ”I rymden finns inga känslor”, ”Himlen är oskyldigt blå” och ”Kronjuvelerna” gjorde Bill många svenska jobb på kort tid, vilket gjorde att den naturliga inriktningen efteråt blev internationell.

”Jävligt intressant”

Men nu kan han vara på väg tillbaka.

– Det kommer att komma ett svenskt projekt nu som är jävligt intressant, men vi får se hur det blir med det. Så länge materialet och karaktären tilltalar mig kan jag jobba var som helst. Jag gör det gärna hemma i Sverige.

Följ med bakom kulisserna på nöjesvärlden – följ Nöjesbladet på Instagram

ARTIKELN HANDLAR OM

USA