Blondinbella nobbar Janne Josefsson

avMartin Söderström, Simon Andrén

Publicerad:
Uppdaterad:

Vägrar ställa upp i tv

Foto: EMMA MATTSSON/CAROLINA BYRMO.
Isabella Löwengrip vägrar att ställa upp i SVT:s debatt med Katrin Zytomierska.

Bloggdrottningarna skulle mötas i SVT:s "Debatt".

Men Isabella "Blondinbella" Löwengrip vägrar nu ställa upp.

– De enda som tjänar på det är tittarsiffrorna för Debatt och det har jag ingen lust med att bjuda på, skriver hon på sin blogg.

Foto: HANNAH MODIGH.
Janne Josefsson.

SVT hade bjudit in personerna bakom två av Sveriges största bloggar. Katrin Zytomierska, 31, och Isabella Löwengrip, 18, skulle diskutera vikthets – ett ämne som de två skrivit mycket om på sina bloggar.

Men i går kväll meddelade Löwengrip på sin blogg att hon inte kommer att delta i debatten.

– Anledningen till det är att jag verkligen tar den här frågan seriöst och har därför inte lust med att ställa upp i ett pajkastningsprogram där jag får 10 minuter i tv och Janne Josefsson avbryter mig i hälften, eller bli kallad gris av Katrin i direktsändning, skriver hon.

Katrin Zytomierska är besviken på avhoppet.

– Jag hade sett fram emot en seriös debatt med henne. Det är synd att den inte blir av, säger Zytomierska.

Janne Josefsson själv är förvånad över det Löwengrip skriver på sin blogg.

– Hon tackade först ja till att ta debatten, vilket förvånade mig. Sedan blev det en rent praktisk diskussion om resa till Göteborg, hennes schema med ”Let’s dance” och så vidare. Det är upp till henne att tycka vad hon vill om programmet, men sanningen är att hon först tackade ja till att medverka och nu har ändrat sig, säger Janne Josefsson.

Den bilden bekräftas av Anna Engholm, researcher på SVT:s "Debatt".

– Vi kontaktade henne i måndags, och då sade hon att frågan var viktig och att hon kunde ta debatten när som helst. Hon sade samtidigt att hon var väldigt upptagen med "Let's dance" och skolan, men hon andades ingen kritik varken mot Janne Josefsson eller programmet. Hon sade ingenting om att hon inte ville ställa upp, det var det rent praktiska som var problemet, säger Anna Engholm.

Publicerad: