Otrohet, konkurs – och plugg

TV

Robinson-Robban vill ta revansch utan baktanke

Foto: Robbans tv-kupp Minns ni smurfen Robban bjöd på efter Robinson­finalen 2003?

Otrohet, lögner och bittra bråk.

Nu ska några av våra mest kända ”Robinson”-profiler göra det igen.

Nöjesbladet har tagit reda på vad som hänt sedan sist med deltagarna i ”Robinson – revanschen” som har premiär­ nu på måndag.

Under fem år levde han en lögn. I sin desperata jakt på framgång stoppade Robert Andersson snoppen i drinkar, spydde på kommando och iscensatte ett våldtäktsförsök.

– Varje gång jag köpte tidningen hade jag en klump i ­magen. Jag hade blivit ”Robinson-Robban”, och kommer alltid vara det. Egentligen var han bara en fullständigt misslyckad­ mediestrategi.

Eget program

Robert Andersson säger att han ville få in sin programidé på tv, ett svenskt ”Jackass”. För att lyckas med det skapade han ”Robinson-Robban” i sam­arbete med managern Michael Brinkenstjärna. Under fem långa år, från debuten i ”Robinson” 1999 till det iscensatta våldtäktsförsöket 2004, gick han på möten med programchefer – alltid med samma ­resultat.

– De tyckte att jag var för mycket. Jag sågs som en sabotör i stället för en kreatör. Allt jag gjorde satte bara käppar i hjulet, jag sågs som oseriös. Det var ett kapitalt miss­lyckande.

I dag jobbar han som väg­trafikledare i Stockholm och ­lever ett helt annat liv. Som nybliven tvåbarnsfar prioriterar han annorlunda.

Tvekade inte

Så kom då samtalet.

TV4 undrade om han ville vara med i ”Robinson” en fjärde gång. Robert Andersson tvekade inte, dagen efter hans flickvän fött barn satte han sig på flygplanet mot Filippinerna.

Är inte det ett konstigt sätt att tvätta bort stämpeln som ”Robinson-Robban”?

– Jo, men det är ett för bra tillfälle att missa. Jag älskar ju att underhålla, och den här gången­ finns det ingen baktanke. Jag bjuder på ”Robinson-Robban” för att det är det alla förväntar sig. Jag måste bjuda på en rolig karaktär.

För programledaren Paolo Roberto fanns det aldrig något tvivel om att Robert Andersson skulle vara med i den nya ­säsongen.

– Det fanns inte ens en diskussion. Det går helt enkelt ­inte att göra det här programmet utan honom. Sedan att det blir skandaler, det är som det är.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson