Anklagas – för bluff

Läckberg om skadan: De får ringa min läkare

Camilla Läckberg dansade till sig en tredjeplats med sprucket revben.

Samtidigt sprids rykten på internet om att hennes skada är en bluff.

– De får gärna ringa min läkare, säger hon.

Camilla Läckberg knep en tredjeplats med sin rumba i gårdagens ”Let’s dance”.

Trots sprickan i revbenet, som hindrat henne från att träna fullt ut i veckan, lyckades Läckberg ta 14 poäng och stanna i toppen tillsammans med danspartnern Kristjan Lootus.

”Jag är jättenöjd”

Efteråt var författarinnan stolt över prestationen.

– Jag är jättenöjd. Jag hade inte så ont men det är klart, vissa saker kan bli bättre. Men jag fick jättebra kritik från juryn, säger hon.

Samtidigt började tittare ifrågasätta hur hon kunde dansa så bra med ett sprucket revben. På internet spreds misstankar om att författarens skada inte var äkta.

Men att det skulle vara en pr-bluff tillbakavisar Läckberg bestämt.

– Jag har fått värktabletter och hjälp med smärtlindring. Det är ju så att ingenting är brutet utan det är en spricka, så det går ju att röra sig, säger hon och fortsätter:

– För det första skojar man inte om sånt, för det andra så har jag ett läkarutlåtande som säger att det är som det är och för det tredje är jag rätt tuff, och det är inget jag tänker be om ursäkt för. De får gärna ringa min läkare.

”Kör mitt race”

På onsdagens repetitioner tvingades hon avbryta på grund av smärtan, men efter att ha arbetat om dansen tillsammans med Kristjan Lootus har förutsättningarna för att dansa med skadan förbättrats.

– Så här är det: skulle jag bryta mina tår skulle jag dansa då med. Jag kan inte fundera på folks reaktioner över saker, det funkar inte riktigt så. Jag kan bara köra mitt race och jag är skitstolt över att jag kunde leverera så som jag gjorde, säger hon.

Publisert: