Sexig tidsresa, läcker konspirationsthriller och cynisk reality-tv-skildring

avKarolina Fjellborg

1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS Ny säsong av ”Outlander”, ”Homecoming” med Julia Roberts och ”UnREAL”.

Outlander


Nu har alla "Outlander"-älskare 13 timmar mumma att se fram emot, då serien efter Diana Gabaldons böcker är tillbaka med en fjärde säsong – och en ny skådeplats. När vi återser den tidsresande doktorn Claire Fraser (Caitriona Balfe) och hennes skotske höglandskrigarmake Jamie (Sam Heughan) befinner de sig nämligen i kolonialtidens Amerika. Närmare bestämt i 1767 års North Carolina, med allt det innebär av plantageägare, slavar, nybyggare, en trängd ursprungsbefolkning, och så klart – i sann "Outlander"-anda – sex vid öppen eld, under bar himmel, redan i säsongspremiären. Håll i snörlivet för nu blir det åka av.
Viaplay. Premiär på måndag


Homecoming


Wow, Amazons "Homecoming" – med superfilmstjärnan Julia Roberts i sin första stora tv-serieroll – är en riktig läckerbit till konspirationsthriller, med vibbar av retrospänning i allmänhet och Hitchcock i synnerhet. Roberts spelar en kvinna som 2018 jobbar som rådgivare på Homecoming, där soldater får hjälp med att återanpassas till det civila – men år 2022 är en servitris med synnerligen luddiga minnen av vad som egentligen hände fyra år tidigare. "Mr Robot"-skaparen Sam Esmail har utvecklat serien efter Eli Horowitz och Micah Bloombergs podcast med samma namn, och har också regisserat så att det står härliga till. Något snyggare var det helt enkelt länge sedan man såg.
Amazon Prime Video. Premiär i dag


UnREAL


Äntligen kommer den här cyniska härligheten till Sverige. "UnREAL" utspelar sig bakom kulisserna på den "Bachelor"-liknande dejtingsåpan "Everlasting", där producenten Rachel (Shiri Appleby) förtränger samvete och skrupler för att skapa snaskig realitydramatik. "House of card"-aktuella Constance Zimmer spelar showens hänsynslösa, krävande exekutiva producent Quinn King, som gör allt för tittarsiffrorna. Samtliga fyra säsonger släpps samtidigt på C More, och från och med den 10 december visas serien även på TV4 Play. Missa inte!
C More. Premiär på måndag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ARTIKELN HANDLAR OM