”De gör show för amatörer”

avLinda-Marie Nilsson

Nya ”Dessertmästarnas” jury sågar ”Sveriges mästerkock”

1 av 3 | Foto: Pajkastningen har börjatRoy Fares, Sebastien Boudet, Stefano Catenacci och Magnus Johansson är jury när ”Dessertmästarna” startar i kväll. De vill inte bli jämförda med ”Sveriges mästerkock”. ”Det är superskillnad. Här är det inte bara att steka en omelett”, säger Stefano Catenacci.

”Dessertmästarna” har inte hunnit starta - men redan nu skickar juryn en känga till matkonkurrenten på TV4.

- ”Sveriges mästerkock” är en realityshow med amatörer, säger Stefano Catenacci.

Tolv deltagare ska tävla i sufflé och mousse.

I kväll drar Kanal 5 i gång sin storsatsning ”Dessertmästarna”, ett program som kan föra tankarna till konkurrenterna i TV4 och Sjuan, ”Sveriges mästerkock” och ”Hela Sverige bakar”.

- Det är superskillnad mot ”Sveriges mästerkock”. Med all respekt så är det en realityshow med amatörer. Här är det inte bara att steka en omelett, utan det är avancerade grejer, säger Stefano Catenacci, 47.

Kökschefen och jurymedlemmen tackade bara ja eftersom det är yrkesverksamma proffs som tävlar i ”Dessertmästarna”.

”Det här är avancerat”

- Annars hade jag inte ställt upp. Det finns för många amatör- och spexprogram, säger Stefano Catenacci.

Och kocken får medhåll av sina jurykollegor:

- Det här skiljer sig från typ ”Hela Sverige bakar”, som är på den nivån att deltagarna kan misslyckas med en rulltårta. Det här är avancerat. Att se proffs jobba blir något helt annat för tittarens ögon, säger Roy Fares, 29.

Sebastien Boudet, 37, instämmer:

- Jag har tackat nej till att vara jury i liknande program i Sverige, ja. När jag gör tv ska det vara bra tv, säger han.

”Alltid över miljonen”

Men nu svarar ”Sveriges mästerkock”-domaren Leif Mannerström, 73.

- Det Stefano säger får stå gör honom. Vad de tycker och tänker om oss är totalt ointressant, tittarsiffrorna talar väl för sig själva. Vi ligger alltid över miljonen och har vunnit tre Kristaller i rad. Jag önskar dem lycka till och hoppas att de vinner fyra, säger han.

Kommer du att titta på deras program?

- Ja. Jag har ingen anledning att säga något negativt om andra och jag är inte säker på att man får fler tittarsiffror för att man går ut hårt mot andra program.

Även Tilde de Paula Eby, 40, som leder ”Hela Sverige bakar” är tveksam till kritiken.

- Jag hoppas att det går superbra för dem, det är bara roligt att det finns fler bakprogram. Alla hittar väl sin publik, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM