Deltagarna sprang rätt in i drogfält

TV

”Vi hade kunnat bli skjutna”

1 av 2 | Foto: På farlig mark Erica Johansson, Robert Kronberg, Tomas Gustafsson, Louise Karlsson och Magnus Wislander hamnade i livsfara.

Åtta älskade idrottare - vid ett cannabisfält i Mexiko.

Deltagarna i ”Det största äventyret” befann sig plötsligt i livsfara.

– Vi hade kunnat bli skjutna på plats, säger Erica Johansson.

Under inspelningen av TV4:s storsatsning ”Det största äventyret”, premiär den 4 januari, satte kanalen plötsligt åtta av Sveriges mest älskade idrottare i direkt livsfara.

Under en strapats i ett mexikanskt bergsområde sprang stjärnorna på en marijuanaodling. Beväpnade droghandlare bevakade området.

– Vi var nära att chansa och försöka ta oss förbi. Men vår guide sa att de skyddar odlingen med sina­ liv. Även om vi gått ner med vit flagga så kunde de skjutit oss på plats, säger Erica Johansson.

Magnus Wislander insåg inte heller allvaret i situationen.

– Jag är så dum och blåögd och naiv. Jag trodde de skulle släppa igenom oss snälla svenskar. Eller skicka fram Louise så hon kunde flirta lite med dem.

Sugen på genväg

Även Louise Karlsson ville ta genvägen över drog­odlingen.

– Med risk för att bli skjuten, svar ja. Jag vet inte om jag var så sugen på att flirta, men det spelar ingen roll för det var tvärnej, det var livsfara.

Martin Nygren, producent, medger att den farliga incidenten var en missräkning från deras sida.

– Vi försökte verkligen ta reda på vilka faror som fanns, det var ingen som sa något. Men när vi flög runt där med helikoptern två dagar innan så såg vi odlingen och tänkte bara ”vad fan!”. Helikopterpiloten blev dödsskraj och gjorde en u-sväng eftersom de skjuter på helikoptrar och sätter upp vajrar i ravinerna så att de ska krascha.

”Visste att vi var där”

Programledaren Peter Jihde avdramatiserar det hela.

– Den lokala projektledaren sa att ”the bad guys” visste att vi var där. Och vi skulle bara se till att vi inte filmade och att vi höll oss undan.

Är inte det här oansvarigt av er?

– Nej, vi visse ju hur det låg till. Jag skulle säga att det gjordes utan risk.

Här är deltagarna i ”Det största äventyret”

Robert Kronberg, 37, häcklöpare, Thomas Wassberg, 57, skidåkare, Louise Karlsson, 39, simmare, Magnus Wislander, 49, handbollsspelare, Per Elofsson, 36, skidåkare, Erica Johansson, 39, längdhoppare, Sofia Mattsson, 24, brottare, Tomas Gustafsson, 53, skridskoåkare.