Linda efter viktraset: ”Jag ser ju knäpp ut”

TV

Gick ner närmare 80 kilo – vantrivs ändå med sin kropp

1 av 7

Lindas stora mängd överskottshud tär på hennes självkänsla.

I kvällens ”Outsiders” på Kanal 5 berättar hon om rädslan att visa sig avklädd.

– Jag vantrivs när jag tittar på mig själv i spegeln, säger hon i programmet.

I kvällens ”Outsiders” möter tittarna trebarnsmamman Linda Wallin, 34, som berättar om sin viktresa och konsekvenserna efter den. För några år sedan gick hon ned nästan 80 kilo. På ett år gick Linda från 130 till sina i dag knappa 55 kilo. Men efter sin bedrift fick Linda nya bekymmer. Kvar var nämligen en stor mängd överskottshud.

Lindas överflödiga hud har skapat stora problem för hennes vardag. Hon känner sig inte vacker eller kvinnlig och säger att det får henne att se ut ”mindre som en person”. Hon ser inte heller glädjen i att gå till simhallen med sina barn eller att åka på solsemester.

– Jag hatar att gå dit för att folk tittar så mycket på mig när jag är där. Jag ser ju knäpp ut, säger hon i programmet.

”Stunder med ångest”

Därför håller sig Linda ifrån de övriga simhallsbesökarna och täcker sig med kläder så länge det går.

Trots det väljer Linda att visa upp sig och sin kropp i programmet.

– Naturligtvis fanns det stunder med ångest eftersom jag klär av mig en del och skakar huden vid flera tillfällen. Men budskapet bakom var så viktigt i och med att jag gör det för att hjälpa andra, säger hon.

Även i sin blogg har Linda visat upp sin kropp. Detta för att informera läsarna om vad som kan hända när man rasar i vikt.

– Jag vill visa att detta kan hända om man får ned i vikt. Det kan bli mycket hud över. Jag har ett syfte med det jag gör, säger Linda.

Vill satsa på musiken

Musiken ligger väldigt nära Linda, som försörjer sig som sångerska. Men att satsa på artisteriet och på tv-branschen är inte särskilt lätt för henne.

– Jag har känt mig som när jag var stor. Att jag inte riktigt vågar. Jag har tänkt att jag inte kan stå i vissa kläder i Melodifestivalen och köra, jag har inte den kroppen eftersom huden slänger, säger hon.

Linda menar att en bra röst inte alltid räcker för att ta sig fram i musikindustrin.

”Outsiders” sänds i kväll klockan 20:00 i Kanal 5.

Få bästa kollen på tv, film, musik och populärkultur - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Outsiders