Dramat tittarna inte fick se i finalen av ”Allt för Sverige”

avEmilia Berntsson

TV

Sarah Steinman: ”Spydde två gånger för jag var så nervös”

1 av 8

Hon vann ”Allt för Sverige” 2016.

Men tv-tittarna missade dramatiken inför den sista finaltävlingen.

– Jag spydde två gånger för jag var så nervös, säger segraren Sarah Steinman

I åtta veckor har man kunnat följa svensk-amerikanernas resa i Emmy-vinnande ”Allt för Sverige”. Tävlingar har blandats med historielektioner och i kväll var det dags för avgörandet. Efter en riktig finalrysare lyckades Sarah Steinman, 30-åringen från Minnesota, besegra allt motstånd.

– Det var en stor lättnad, stressen bara släppte. Jag var ganska ofta i det förlorande laget så det var jätteskönt att få vinna till slut, säger hon, säger hon.

Spydde två gånger

Sarah Steinman har genom hela tävlingen gett ett intryck av att vara väldigt lugn, något hennes motståndare Micka Cain kommenterar i programmet:

– Du blir inte nervös, jag älskar det med dig.

Men det tittarna inte fick se var att Sarah fick kämpa ordentligt mot nervositeten den här gången.

– Vanligtvis är jag ganska avslappnad och lugn men då spydde jag två gånger innan finaltävlingen för jag var så nervös, säger Sarah Steinman och fortsätter:

– Jag hade intalat mig redan innan att jag skulle vinna, så det var mycket psykiskt.

”Som en bröllopsfest”

Det var spännande ända in i det sista, då Sarah Steinmans finalmotståndare Micka Cain sprang förbi henne inför sista och tredje momentet i tävlingen.

– Micka fick ett ganska bra försprång men jag är bra på pussel så jag visste att jag skulle kunna vända det, säger Sarah Steinman.

Och när det väl stod klart att hon hade vunnit ”Allt för Sverige” och därmed skulle få en stor fest tillsammans med sina svenska släktingar släppte allt.

Hur var det att träffa dina släktingar?

– Jag skulle beskriva det som en bröllopsfest mellan mig och mitt svenska arv. Det var fantastiskt, ett riktigt äventyr.

ARTIKELN HANDLAR OM