”Storm på lugna gatan” lockar miljonpublik

Så många ser julkalendern 2018 på SVT

avTorbjörn Ek

”Storm på lugna gatan” är en succé för SVT.

Julkalendern lockar miljonpublik till kanalen varje dag, visar siffror från MMS.

Julkalendern har länge varit ett av SVT:s säkraste kort i december.

Nu visar nya siffror från mätinstitutet MMS; Mediamätning i Skandinavien, att även årets kalender, ”Storm på lugna gatan” är en framgång för SVT.

Samtliga fyra avsnitt som hittills har visats har haft över en miljon tv-tittare, med en toppnotering hittills på 1,3 miljoner i måndags. Och de siffrorna är bara för kvällssändningen, varje dag 18.45 på SVT1. Julkalandern lockar också hundratusentals tittare vid sina två morgonsändningar varje dag.

1 av 3 | Foto: Johan Paulin/SVT.
Henrik Johansson, Maja Söderström, Cecilia Forss och Adrian Macéus.

De tittarsiffrorna är helt i linje med förra årets kalender ”Jakten på tidskristallen” som också hade över en miljon tittare på samtliga sina fyra första program och en toppnotering på 1,2 miljoner tittare.

MMS har ännu inga officiella siffror för onlinetittandet, men SVT har delat med sig av sina egna siffror till Expressens blogg Spoiler alert som rapporterar att ”Storm på lugna gatan” också är en framgång på nätet, där tittandet ökat betydligt i år jämfört med förra året. För det första avsnittet ökade webbpubliken från 463 900 till 658 600 tittare i SVT Play och det andra avsnittet gick från 337 000 till 535 500 tittare.

FÅ BÄSTA KOLLEN PÅ JULKALENDERN - FÖLJ NÖJESBLADET PÅ FACEBOOK

ARTIKELN HANDLAR OM