Så mycket bättre

”Bad honom hålla käften”

Av: 

Helena Trus

Joni Nykänen

TV

Inspelningarna hann inte ens börja förrän stor­bråket i ”Så mycket ­bättre” var ett faktum.

Det hektiska schemat fick Magnus Uggla att ­sätta stopp för hela produktionen av tv-succén.

– Jag sa ”bit ihop för fan och håll käften”, säger sångerskan Maja Ivarsson till Nöjesbladet.

Han valsar in i programmet med en Systemetkasse i handen och nerver i magen.

Men vad som inte visades i premiären i går var att TV4 tvingades pausa inspelningen för ”Så mycket bättre”,­ ­eftersom det fanns ett ­utbrett missnöje mot schemat.

– Jag kände när jag åkte dit att det skulle vara ungefär som att göra lumpen. Jag visste att det skulle vara j­obbigt, men inte att det skulle vara så jobbigt som det var. Jag var rädd inför det här att jag inte skulle klara av det, säger Magnus Uggla till Nöjesbladet.

”Jag fick spel”

När Magnus Uggla insåg att sömnbristen nästkommande tolv dagar skulle ­vara ett faktum satte han stopp för inspelningen.

Då gav sig The Sounds Maja Ivarsson in i diskussionen – och läxade upp Uggla.

– 20 minuter efter att TV4 och crewet försökt övertala honom om att vi tar det som det kommer, vi hjälper dig. Sedan fick jag spel och sa ”för i helvete, ingår sömnbrist inte i fucking artist­livet?” Det är väl precis vad vi levt med de senaste tjugo åren, säger Maja Ivarsson.

”Han ville bara sura”

Precis som Maja Ivarsson reagerade Olle Ljungström starkt på de sura minerna över det tajta schemat som gick från sju på morgonen till efter midnatt.

– Det blev jag lite förbannad över. De gnällde mycket över det. Och sedan höll de med om att det var löjligt att gnälla över det, säger ­Olle Ljungström.

– Uggla ville bara sura, ­vara en gubbe. Jag sa, ”bit ihop nu för fan och håll ­käften”. Han är inte van vid att någon säger till honom, och då fick det bli jag som gjorde det. Jag sa bara ’du får betalt, världens pr, och tio dagar av ditt liv’. Lite sömnbrist, nu biter vi ihop, säger Maja Ivarsson.

Det var inte bara Uggla som oroade sig för den kommande sömnbristen.

– Alla var med. Att vissa tyckte det var jobbigt med sömnen förstår jag. Vi var oroliga. Men vi klarade det allihop, säger Darin Zanyar.

Blev sammansvetsade

Deltagarna menar att den tunga starten gjorde att gänget blev mer sammansvetsat.

– Sista dagen när vi skulle åka hem, la han sig i mitt knä och jag låg och pillade på hans små lockar. Vi kom varandra så nära. Jag tycker väldigt mycket om Magnus, det där var som en ”ice breaker”, säger Maja Ivarsson.

Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, menar att tjafs om schemat återkommer under inspelningens gång.

– Men vi hade ett möte där frågan dök upp. Vi tyckte vi hade gått ut med all information om tider och varit tydliga. Det var visst inte riktigt så. Vissa artister knorrade, men vi snackade igenom det, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Österrike i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Så mycket bättre

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre