Sömnpiller, brandrök och platt fall

TV

■ ■ Lill-Babs bröt näsan, Christer Sandelin sov och sov och sov och Plura kallade Lasse Berghagen för ”den stora knullaren från Sverige”.

■ ■ Minns ni fjolårets säsong av ”Så mycket bättre”?

■ ■ Om inte – här är en snabb­genomgång.

Christer Sandelin, 49, berättade i efterhand att han mådde psykiskt dåligt under inspelningarna av programmet, delvis på grund av ett kraschat för­hållande.

För att kunna komma ner i varv och sova behövde han gå på sömnpiller – vilket gjorde att han somnade när som helst och var som helst.

I en scen fick tittarna se hur rapparen Petter tvingades bryta sig in i Sandelins hotell­rum för att väcka honom inför en middag.

– Fan ere frågan om? mumlade Sandelin.

– Det är Petter, svarade Petter.

– Jag ska få sova. Va e klockan, sa Sandelin – men tog sig ner till middagen till slut.

 Den första natten i huset på Gotland blev dramatisk för deltagarna. Frampå småtimmarna väcktes de av att brandlarmet plötsligt började tjuta.

– Det hade kommit in rök i en ventil. Alla vaknade och vi sågs i korridoren. Lasse står i kallingarna, Barbro i morgonrocken...Plura vaknade inte fast alarmet var fruktansvärt, mindes Petra ”September” Marklund, 26.

Dramat slutade dock lyckligt och alla kunde somna om.

– Kamerateamet hade glömt att släcka ett ljusrör i köket. Det låg plastfolie över det, som började ryka av värmen. Det hade kunnat sluta illa, sa Plura.

 Efter en lång dags filmande skulle Barbro ”Lill-Babs” Svensson gå för att hämta några öl till det husband som ackompan­jerar artisterna när de tolkar varandras låtar.

Då var olyckan framme.

– Jag snavade på en sladd och jag hann inte ta emot mig. Näsan åkte rätt ner i det murade golvet, och i hela huvudet hördes ett knastrande ljud. Sen bara blod. Någon skrek på ambulans, sa hon till Nöjesbladet.

När det stod klart att hon hade klarat sig undan med brosk­skador i näsan och skärsår på läppen väntade nästa utmaning för produktionen.

– Vi visste ett tag inte om hon skulle kunna fortsätta i programmet. Det var mycket ovisshet, minns Petter.

Lill-Babs missade den efterföljande dagens frukost och lunchmöten, men sen kunde hon återförenas med gruppen.

– I fyra program hade jag jättestora glasögon och var sminkad till tusen. Men det gick, sa hon.