Sömnpiller, brandrök och platt fall

Uppdaterad 2018-08-17 | Publicerad 2011-10-29

 Lill-Babs bröt näsan, Christer Sandelin sov och sov och sov och Plura kallade Lasse Berghagen för ”den stora knullaren från Sverige”.

 Minns ni fjolårets säsong av ”Så mycket bättre”?

 Om inte – här är en snabb­genomgång.

Christer Sandelin, 49, berättade i efterhand att han mådde psykiskt dåligt under inspelningarna av programmet, delvis på grund av ett kraschat för­hållande.

För att kunna komma ner i varv och sova behövde han gå på sömnpiller – vilket gjorde att han somnade när som helst och var som helst.

I en scen fick tittarna se hur rapparen Petter tvingades bryta sig in i Sandelins hotell­rum för att väcka honom inför en middag.

– Fan ere frågan om? mumlade Sandelin.

– Det är Petter, svarade Petter.

– Jag ska få sova. Va e klockan, sa Sandelin – men tog sig ner till middagen till slut.

 Den första natten i huset på Gotland blev dramatisk för deltagarna. Frampå småtimmarna väcktes de av att brandlarmet plötsligt började tjuta.

– Det hade kommit in rök i en ventil. Alla vaknade och vi sågs i korridoren. Lasse står i kallingarna, Barbro i morgonrocken...Plura vaknade inte fast alarmet var fruktansvärt, mindes Petra ”September” Marklund, 26.

Dramat slutade dock lyckligt och alla kunde somna om.

– Kamerateamet hade glömt att släcka ett ljusrör i köket. Det låg plastfolie över det, som började ryka av värmen. Det hade kunnat sluta illa, sa Plura.

 Efter en lång dags filmande skulle Barbro ”Lill-Babs” Svensson gå för att hämta några öl till det husband som ackompan­jerar artisterna när de tolkar varandras låtar.

Då var olyckan framme.

– Jag snavade på en sladd och jag hann inte ta emot mig. Näsan åkte rätt ner i det murade golvet, och i hela huvudet hördes ett knastrande ljud. Sen bara blod. Någon skrek på ambulans, sa hon till Nöjesbladet.

När det stod klart att hon hade klarat sig undan med brosk­skador i näsan och skärsår på läppen väntade nästa utmaning för produktionen.

– Vi visste ett tag inte om hon skulle kunna fortsätta i programmet. Det var mycket ovisshet, minns Petter.

Lill-Babs missade den efterföljande dagens frukost och lunchmöten, men sen kunde hon återförenas med gruppen.

– I fyra program hade jag jättestora glasögon och var sminkad till tusen. Men det gick, sa hon.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln