– SVT vill ha mig som en grinig gubbe

TV

Limpar rasar mot klippningen i ”Mästarnas mästare”

1 av 3 | Foto: SVARADE FEL FLERA GÅNGER Det blev en sistaplats för Anders Limpar i tävlingen Apollons gåta.

Han är en het tävlingsmänniska som alltid ger allt.

Nu slår Anders Limpar tillbaka mot hur SVT framställer honom i ”Mästarna mästare”.

– De klipper ju till det hur fan de vill, säger han.

I går kunde tittarna se hur Anders Limpar, 45, tjurade efter att ha förlorat tävlingen Apollons gåta i ”Mästarnas mästare” i SVT.

– Man får inte bli så besviken och nervös, bryt ihop och kom igen, det är mycket kvar, säger Pekka Lindmark, 54, i programmet.

– Limpar har jag inte vågat prata med ännu, säger Ingemar Stenmark, 55.

Nu har Anders Limpar tröttnat på hur han framställs i programmet.

– De (SVT) sätter in mig i ett fack där jag ska vara en liten grinig gubbe. De klipper ju till det hur fan de vill. De försöker forma mig till en naiv strulputte. Har du tänkt på att de alltid klipper in mig när man får se highlights ur nästa program? ”Ah, Limpar vågar vi inte prata med. Limpar kör av vägen och åker in i massa däck”. Men andra deltagare utmålas som så jävla sammetslena: ”åh du är så gullig”.

Lämnade in protest

I ett tidigare avsnitt klippte SVT bort hur Maria Brandin anklagade Kenny Bräck för fusk, men när Anders Limpar rök ihop med George Scott i en tävling valde SVT att visa det.

– Jag fick skit för att jag klagade på George. Maria Brandin lämnade in en protest mot Kenny Bräck i en av tävlingarna för att hon tyckte att han fuskade. En protest, du fattar! Om jag tycker att George Scott fuskar, då säger jag det. Men det måste vara lika.

Enligt honom var det betydligt mer bråk under tävlingarna än vad SVT valt att visa.

– Mellan tävlingarna var det underbar stämning, vi njöt av att umgås. Men i tävlingsmomentet var vi nervösa, tävlingsinriktade människor. Vi svor åt varandra. Men det får man inte se i tv. Det är lite mer smuts bakom kulisserna än vad tittarna får se.

Tycker du att SVT borde visa mer av det här materialet?

– Ja, det tycker jag. Det ska vara någon rättvisa. Hittills känns det som jag har nån jävla pajashatt på mig och ska lägga syrliga kommentarer hela tiden, fast alla gjorde det. Men jag blir klippt så.

”För mycket allvar”

Pekka Lindmark håller inte med om att SVT skulle ha framställt Anders Limpar felaktigt.

– Det blir kanske lite så när han tar det så himla allvarligt. Jag tycker inte att det vinklat på något särskilt sätt, säger han.

Pär Hedmark, producent på Meter Film och Television, menar att det är olyckligt om Limpar inte är nöjd med hur han framställs.

– Många som jag känner gillar Limpar väldigt mycket, han är väldigt rolig, ärlig och öppen och det tycker jag framgår i programmet väldigt tydligt. När man ser sig själv så kanske man tolkar det negativt, men jag tycker att vi framställer honom rättvist och inte alls att han framställs som en grinig gubbe. Det är tråkigt att han tycker så.