Istoppen

TV

De var bäst på isen enligt läsarna, juryn och Helena Trus.

Vem var bäst på isbanan i går?

Så här tycker 6 956 Aftonbladetläsare, tv-juryn och Helena Trus.

1. TONY IRVING & MALIN HÅLLBERG-LEUF

TRUS: Tonys överkropp har äntligen fått kontakt med underkroppen och han visade allt från förbättrade skär till tipptapp-steg med mer självförtroende. Men Irving svankar fortfarande på tok för mycket och åkningen känns ibland tafatt.

Juryn: 17,5 poäng.

Läsarna: 6,7 %.

2. KICKEN LUNDQVIST & ÅSA PERSSON

Trus: Försökte sig på parpiruetter i flera positioner, men Kicken kändes passiv i sitt uttryck och rörelserna saknade inlevelse. Dessutom åker han för mycket på två fötter. Det är dags att höja svårighetsgraden.

Juryn: 17,5 poäng.

Läsarna: 1,6 %.

3. JOSEFINE SUNDSTRÖM & JOHAN LUNDQVIST

Trus: Jag måste hålla med juryn om att det kändes som om vi har sett rutinen förr, vilket blir lite trist. Josefin måste ta sina snygga armar och ben och våga ännu mer. I dag kändes rörelserna något tillrättalagda.

Juryn: 16,0 poäng.

Läsarna: 3,4 %.

4. JESPER BLOMQVIST & ALEXANDRA SCHAUMAN

Trus: Lyckades, till skillnad från många av de andra, med att få till en bra snurr i parpiruetten. Jesper har utvecklats till en trygg partner som utan problem kan lyfta sin tjej till vågade och farliga höjder.

Juryn: 24,0 poäng.

Läsarna: 14,7 %.

5. LARS FRÖLANDER & GABRIELLE SOBIN

Trus: Lars måste gå på valium, för var tog energin vägen? Han saknar uttryck i ansiktet som skulle ge numret mer känsla. Och vi får skylla på att Ola Salo-fjädrarna var i vägen när sluthoppet slutade i snubbel.

Juryn: 21, 0 poäng.

Läsarna: 1,9 %.

6. MALIN EWERLÖF-KREPP & FILIP STILLER

Foto: Malin och Filip fick en tröstresa i Nöjesbladets limousine.

Trus: Malin har utvecklats, men hon lyckades inte få bort stelheten i ben och armar. Kanske var det surret från getingboet i frisyren som distraherade henne. Men Malin bjöd som alltid på mod och snygga lyft.

Juryn: 15,5 poäng.

Läsarna: 1,7 %.

7. ANKI EDVINSSON & OWE RIDDERSTRÅLE

Trus: Gjorde en imponerande debut med åkglädje och en enfotspiruett under de första sekunderna. Nu måste Anki jobba på att använda inner- och ytterskär. Det gäller att komma i kapp de andra.

Juryn: 15,0 poäng.

Läsarna: 4,3 %.

8. MARKUS FAGERVALL & JOHANNA GÖTESSON

Trus: Markus gerillataktik (satte upp "I want you"-affischer i Skövde) vore en pinsam gest om han inte levde upp till favoritskapet. Och det gjorde han. Med mjuka steg, snygga piruetter och hög fart.

Juryn: 25, 5 poäng.

Läsarna: 65,8 %.