Adam Alsing ger svaren i ”Jeopardy!”

TV

Flådigare studio.

Fränare frågor.

Fortsatt folkligt.

Frågesportledare Adam Alsing, 37.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Med start i kväll tar Adam Alsing över frågesporten ”Jeopardy!”. Precis som tidigare är det programledaren som ger svaren och de tävlande som ställer frågorna.

Nervös?

– Inte nervös, men lite spänd. Det är inte varje dag man får ta över denna typ av program, som nästan är en institution.

Ny 14-årskörare á la Magnus Härenstam?

– I bästa fall, hoppas jag. Det är ett jätteroligt jobb. Och jag är lite yngre när jag börjar.

Vilka tävlar?

– Som vanligt alla som känner sig manade. Alla som känner sig tillräckligt allmänbildade.

Hur kommer man med?

– Man söker via Meter film och television. Sedan blir man kallad till audition.

Svåra frågor på auditionen?

– Det är frågor av den typ man får i programmet. Och så får man provtrycka också.

Ska man trycka hårt?

– När jag var med var jag så adrenalinstinn att jag hade kunnat trycka ner vad som helst. Det är en otrolig spänning att stå där. Det finns ett tydligt motstånd i knappen. Det gäller att trycka vid rätt tid. Jag ger svaret och då lyser lampan och då får man trycka.

Scenografin har ändrats?

– Ja, det är väldigt tjusigt, något åt Las Vegas-hållet, mycket bling bling. Pultarna är nya också.

Ska man fortfarande skriva namn och summa?

– Man ska fotfarande skriva. Men eventuellt på tangentbord för tydlighetens skull. Vi har pratat om detta. Det kan tyckas vara ett litet problem, men det är likafullt viktigt.

Önskegäster?

– Nej, alla är välkomna. Man önskar ju att man får någon som hänger med en längre tid, någon som är riktigt duktig och som alla vill slå. Man kan tjäna rätt bra. Om du tittar och har jeopardylott kan du bli miljonär.

Föryngrat program?

– Mindre bergarter, mer Zlatan. Föryngringen är mer att pratet är anpassat till hur jag talar. Jag säger inte ”Ockelbos store son”, jag säger ”Ockelbokändisen”. Det ska passa mitt språk. Men jag ska vårda arbetet och arvet från Magnus Härenstam. Det blir ett nytt ”Jeopardy!”, men det blir ändå inte helt nytt. Alla kommer att känna igen sig. Vi skruvar på vissa detaljer för att det ska ligga bättre i min mun. Och alla årgångar är välkomna att tävla.

Anita Hansson