HBO

Kaka på kaka med ännu en Getty-skildring – men Brendan Fraser briljerar i ”Trust”

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

TV-RECENSION Dålig tajming? Bara ett par månader efter den uppmärksammade filmen om kidnappningen av John Paul Getty III kommer tv-serien om precis samma sak.

Betyg: 3 av 5 plus
Trust


HBO Nordic


Del 1-3
Av Simon Beaufoy, med bl a Donald Sutherland, Hilary Swank, Harris Dickinson, Brendan Fraser och Michael Esper.


DRAMA Tajmingen är onekligen inte den bästa för manusförfattaren Simon Beaufoys och regissören Danny Boyles "Trust". Eftersom temat – kidnappningen av Getty Oil-arvtagaren John Paul Getty III i Italien 1973 – avhandlades för bara ett par månader sedan i Ridley Scotts "All the money in the world".

En film som dessutom skapade mäkta feta rubriker när Christopher Plummer fick göra ett blixtinhopp som oljemagnaten J. Paul Getty efter Kevin Spaceys fall under metoo-hösten.


Här är det Donald Sutherland som spelar den rekordrike patriarken. En hatisk, föraktfull man som bor i en enorm boning i England tillsammans med ett harem av flickvänner och ett tamt lejon.
Harris Dickinson gör rollen som John Paul Getty III, som efter att ha levt ett liv i sus och dus i Rom är skuldsatt upp över öronen, och därför (enligt teorin i "Trust") iscensätter sin egen kidnappning för att krama pengar ur sin farfar – som dock vägrar att betala en enda cent.

Hilary Swank är mamman Gail, som spelades av Michelle Williams i filmen.


Alla är bra, men trots en bisarr historia, dekadenta utsvävningar och visuella trix som anstår en stjärnregissör, lyckas inte Beaufoy och Boyle göra någon i den miserabla, bittra familjen Getty riktigt intressant, utan den verkliga kvalitetstiden tillbringas snarare tillsammans med Brendan Frasers fixare Fletcher Chace. Den före detta CIA-agent som Getty den äldre skickar till Italien för att göra sin egen utredning.
Medan Mark Wahlberg spelade honom utan några större krusiduller, har han i Frasers tappning blivit en större än livet-typ med cowboyhatt, imposant sydstatsdialekt och en tendens att prata rakt in i kameran.


Han är värd att stanna kvar för, även om "Trust" har sina brister, och berättar en historia som är... Ja, mer bekant just nu än vad tanken lär ha varit att den skulle vara.


”Trust” har premiär på HBO Nordic den 26 mars.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa


Publisert:

LÄS VIDARE

17 nya tv-serier att streama i mars

ÄMNEN I ARTIKELN

HBO

Donald Sutherland

Danny Boyle

Tv-serier

Tv-recensioner