Tittartapp för finalen av Stjärnornas stjärna

avMathilde Albinsson

TV4:s storsatsning ”Stjärnornas stjärna” har gått i mål.

I lördags tävlade Ola Salo och Casper Janebrink om att bli Sveriges stora artiststjärna – men finalen blev ingen tittarsuccé.

”Allt handlar inte bara om siffror, det är också viktigt att göra ett bra program”, skriver Hans Abrahamsson, exekutive producent för programmet, i ett sms till Nöjesbladet.

TV4 storsatsade med nya lördagsunderhållningen ”Stjärnornas stjärna”, där kända artister tolkar olika musikgenrer. I vintras värvade de SVT:s stjärnprogramledare Petra Mede och till programmet lockade de till sig folkkära artister som Ola Salo och Tommy Nilsson.

Men på premiären valde fler tittare SVT. Totalt såg 906 000 premiäravsnittet, enligt MMS. Samtidigt såg 1,2 miljoner tittare SVT:s ”Är du smartare än en femteklassare”, som sändes vid samma tid.

Och finalen tappade tittare. 802 000 såg Ola Salo och Casper Janebrink göra upp om titeln ”Stjärnornas stjärna”, en duell som slutligen Janebrink gick vinnande ur.

TV4 är nöjda med siffrorna trots tappet.

”Stjärnornas stjärnas final gick upp mot en av årets första grillkvällar med över 20 grader varmt i stora delar av landet. Jag tycker att finalens 800 000 tittare är en bedrift”, skriver Hans Abrahamsson, exekutive producent, i ett sms till Nöjesbladet.

1 av 4 | Foto: TV4
Casper Janebrinks segerjubel.

Fortfarande lockade ”Är du smartare än en femteklassare” en större publik. Över 900 000 tittare valde SVT:s underhållningsprogram med Josefin Johansson framför ”Stjärnornas stjärna”-finalen.

”Allt handlar inte bara om siffror, det är också viktigt att göra ett bra program. Och där är gensvaret från publiken tydligt: Stjärnornas stjärna är ett bra program”, skriver Hans Abrahamsson.

Vilka tittarsiffror hoppades ni på inför säsongen?

”Vi håller våra estimat internt.”

Blir det en andra säsong?

”Vi har ej fattat ett beslut om en andra säsong ännu, vi får återkomma kring det. Håll tummarna!”

ARTIKELN HANDLAR OM