Skådisarna vill ha en tredje säsong av ”Bonusfamiljen”

Erik Johansson om ny säsong och sexscenerna

avAndreas Hansson

1 av 3 | Foto: SVT
Skådespelarna i ”Bonusfamiljen” vill göra fler säsonger av serien.

”Bonusfamiljen” fick en andra säsong direkt.

Nu vill skådisarna i serien göra fler.

– Vi vill alla göra en säsong tre, säger Erik Johansson som spelar Patrik till podden ”Nemo möter en vän”.

SVT beställde en andra säsong av ”Bonusfamiljen” rekordsnabbt som redan spelats in.

Nu hoppas skådespelarna på ännu en omgång av serien.

– Det är två än så länge men vi vill alla göra en tredje säsong, vi känner oss inte alls färdiga, det finns hur mycket som helst att gräva i med den här familjen och konstellationen. Jag vill jättegärna göra mer. Framförallt har jag sådan separationsångest från det här gänget,

Garvar åt sexet

Han menar att skådisensemblen blivit som en egen bonusfamilj.

– Vi har jobbat intensivt i två år och kommit nära varandra. Vi gillar som fan att spela med varandra, det funkar och vi har kul. Då brukar det bli bra sedan i rutan också, säger Erik Johansson som spelar Patrik till podden ”Nemo möter en vän”.

Han berättar också om seriens mer heta stunder, sexscenerna. Vid ett tillfälle under första säsongen flydde han med Vera Vitalis rollfigur, hans fru Lisa i serien, ner i källaren för en erotisk scen.

– Jag tycker inte så jättemycket om att göra det, jag tycker det är obekvämt och onaturligt. I den här har jag och Vera blivit så bra polare, så det är helt lugnt. Vi kan bara garva, det är verkligen helt lugnt, säger han.

Har tackat nej på grund av sexscener

Men så enkelt är det inte alltid

– Men ibland kommer man till en inspelning där man inte träffat människan förut och bara ”nu ska ni knulla på varandra”. Det tycker jag inte är kul. Jag har inga problem med att jag blir upphetsad som visa, jag tycker det är så obekvämt att det står en kille med en bom och någon som kommer fram och sminkar. Det har faktiskt hänt att jag läst ett manus med sexscener och bara: ”nej, jag vill inte göra det här”, säger Erik Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM