Jimmy Kimmel bryter ihop – över sonens hjärtfel

Sonen var nära att dö av hjärtfel – kritiserar neddragningar i sjukvården

1 av 3
TV

Jimmy Kimmels nyfödda son var nära att dö av hjärtfel.

I pratshowen ”Jimmy Kimmel Live” bryter han ihop i tårar när han berättar om skräcken - och ger samtidigt en känga till Trump.

– Om din bebis ska dö, och inte måste det, ska det inte spela någon roll hur mycket pengar du tjänar, säger han.

För drygt en vecka sedan fick Jimmy Kimmel, 49, och frun Molly McNearney, 38, sitt andra barn. Sonen Billy såg först ut att må bra, men en sjuksköterska märkte snart att något var fel.

– Min fru låg i sängen och vilade och en väldigt uppmärksam sjuksköterska hörde ett ljud på hans hjärta och såg att han var lite lila, vilket inte är vanligt. Sköterskorna förstod att hans blod inte fick tillräckligt med syre, antingen på grund av hjärtat eller lungorna...det var fruktansvärt, man vet att ens fru ligger där i vilorummet och inte vet vad som pågår, berättar han med tårar i ögonen i sin pratshow ”Jimmy Kimmel Live”.

Genomgick hjärtoperation

Bara några timmar gammal skickades sonen på hjärtoperation.

– De öppnade valvet och operationen lyckades. Det var de längsta tre timmarna i mitt liv.

Sex dagar senare kunde familjen lämna sjukhuset.

Kritiserar Trumps politik

Nu riktar Jimmy Kimmel hård kritik mot president Donald Trumps senaste förslag på neddragningar inom sjukvården.

– Om din bebis ska dö, och inte måste det, ska det inte spela någon roll hur mycket pengar du tjänar. Jag tror det är något vi alla kan enas om, oavsett om vi är republikaner eller demokrater, säger han.

Sedan tidigare har Jimmy Kimmel och Molly McNearney dottern Jane, 2, och Kimmel har också två barn från ett tidigare äktenskap.

ARTIKELN HANDLAR OM