The Walking Dead

Tv-serierna hotas – Hollywood kan gå ut i strejk

Av: 

Agnes Aronsson

TV

Din favoritserie kan vara hotad.

En strejk är på väg att bryta ut i Hollywood mellan manusförfattare och arbetsgivare.

När det hände för tio år sedan stod arbetet still i hundra dagar – och drabbade 60 populära tv-serier.

Spänningarna ökar i Hollywood efter att manusförfattarförbundet ”Writers Guild of America” hotar med strejk. Det skulle innebära att allt arbete med berörda tv-serier och filmer stoppas om inte förhandlarna lyckas få till ett avtal med motparten ”Alliance of Motion Picture and Television Producers” innan den första maj, rapporterar Vanity Fair.

Förra gången en strejk av det här slaget drabbade Hollywood var 2007, och den pågick i 100 dagar. Den slutliga räkningen blev 37 700 förlorade jobb och fler än 60 tv-serier stängdes ner. Strejken kostade omkring 17,5 miljarder svenska kronor.

Bara dagar kvar innan strejk

Utan ett nytt avtal slutar författarna arbeta redan den 2 maj, vilket innebär att många av de mest populära tv-succéerna kommer stå utan manus. Det kan bli förödande för kvällsprogram som ”Saturday night live”, och serier som ska spelas in i maj, så som ”The Walking Dead” och ”American Horror Story”, rapporterar Vanity Fair.

Det återstår nu bara ett par dagar innan strejken är ett faktum, och många tittare riskerar snart att bli utan sin kvällsunderhållning.

Förhandlingarna inkluderar frågor som löner för tv-manusförfattare och arbetsgivaravgifter för sjukvård. 96 procent av förbundets medlemmar står bakom strejken.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

16 saker du måste veta om Netflix ”Tiger king”

ÄMNEN I ARTIKELN

The Walking Dead

American Horror Story

Saturday night live

Tv-serier

Hollywood