Nervkaoset i Mästerkockens final: ”Försökte att inte svimma”

Fick blackout i skafferiet: ”Allt blev snurrigt”

1 av 4 | Foto: TV4
Ikväll är det final i Sveriges Mästerkock.
TV

Hela säsongen har varit full av känslostormar.

Men i kväll eskalerar allt i ett stort nervkaos för finalisterna i ”Sveriges mästerkock”.

– Jag försökte bara att inte svimma, säger Klara Lind.

Många tårar.

Årets säsong av ”Sveriges mästerkock” har varit en känslomässig bergochdalbana för kvällens båda finalister Klara Lind, 28, och Gillis Thalbäck, 41.

– Jag är en känslig kille och detta betyder så mycket för mig att jag haft nerverna utanpå många gånger. Man vet att detta kan förändra ens liv, man ger så mycket, säger Gillis.

Fick blackout under matlagningen

Han föll precis på målsnöret från att komma med i förra årets omgång, i kväll står han i final. Och nervositeten blev stark.

– Det är final, så det var nervöst helt klart, men jag var också laddad. Man ställer ju upp för att vinna, det var målet hela tiden, säger han.

I kvällens första utmaning får han fullständig blackout och springer planlöst runt i skafferiet.

– Det blev jättesnurrigt, jag var kanske tagen av stundens allvar och fick inte ihop det. Det blev rörigt och vart stopp. Jag visste varken ut eller in. Men jag fick kontroll sedan när jag hade ingredienserna framför mig, säger han.

”Försökte att inte svimma”

För Klara Lind var nerverna ännu mer i gungning.

– Det var otroligt nervöst, jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Jag trodde inte att jag skulle bli så nervös, jag försökte bara att inte svimma, säger hon.

Hon konstaterar att känslorna levt sitt eget liv under säsongen, något hon märkt av extra tydligt hemma i tv-soffan under säsongen.

– Ibland har jag undrat: var jag så ledsen? Men det är långa dagar och ibland händer det saker tittarna inte ser, men man lägger fram maten med så mycket hjärta och själ. Tycker nån inte om det blir man faktiskt ledsen. Det är tråkigt om man går igenom det helt likgiltig, säger hon.

Finalen sänds i TV4 klockan 20.00 i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM