”Robinson”-vinnarens revansch – efter mobbningen

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Han vann både deltagarnas och tittarnas hjärtan.

Årets ”Robinson”-vinnare Daniel ”DK” Westlund, 30, som mobbades under uppväxten, ser sin seger som en revansch.

– Det är många som hört av sig och kollat om de gjorde något mot mig, säger han.

Han ser ut som att han precis kommit direkt från Robinson-ön i Fiji, solbränd i linne och shorts.

– Nej, solen skiner i Göteborg, vettu! skrattar Daniel ”DK” Westlund och bränner av ett stort leende.

DK har blivit en av tittarfavoriterna i årets ”Robinson”. Och när det var dags för finalörådet, där han ställdes mot polisen Henrik Norgren, märktes det snart att han också vunnit de övriga deltagarnas förtroende. En klar majoritet valde att lägga sin röst på Äppelbo-killen som vinnare.

”Spelade inte lika mycket som Henke”

För Daniel ”DK” Westlund har det ända sedan han vann Expedition Scout 2005, ett Robinsoninspirerat läger i Vansbro för barn, varit en dröm att få delta i ”Robinson”.

Men att han skulle vinna var ingenting han förväntat sig.

– Jag hade bara som delmål hela tiden. När jag uppfyllde dem var det vinsten, säger DK.

Varför vann du?

– Jag tror jag vann på grund av att Henke hade spelat mycket. Jag röstade på dem jag ville rösta på. Sen blev jag ändå med Henke och Ida, men det var de som spelade. Jag var mig själv hela vägen, det var nog det som gjorde det.

Tuff uppväxt

DK har varit deltagaren i årets säsong som alltid haft nära till skrattet. Men i ett av de första öråden kunde han inte hålla tillbaka tårarna när Jim Bengtsson och Caroline Helt bråkade öppet med varandra. För DK påminde det för mycket om barndomen. Under grundskoleåren blev han mobbad, bland annat på grund av sitt utseende.

– Killarna skulle var så tuffa, och jag försökte hänga med. Man kunde inte vara sig själv, utan behövde vara någon annan. Jag passade inte in, sa han tidigare till Nöjesbladet.

1 av 3
Nu har Daniel ”DK” Westlund två expeditions-troféer, dels från scouterna 2005, dels ”Robinson” 2018.

Känns segern som en revansch för dig?

– Ja. Det är många som hört av sig efter programmet och kollat om de gjorde något mot mig. Man har ändå fått lite respons från byn, Äppelbo där jag växte upp. Och jag har hört att de har frågat varandra lite hur det varit, de som vet att de var lite jobbiga i skolan.

Hur är det att få höra?

– Det är jättekul. Men om man har gjort en sak en längre period när man är yngre... Det sitter ju kvar i en. Å andra sidan har jag kanske blivit den människa jag är i dag, just på grund av det.

Vill göra mer tv

Med sin seger i ”Robinson” hoppas han ha visat andra att man kan vara den man är och stå för det.

– Det är det jag har gjort, och det är det som är så gött.

Just nu bor DK, som säsongsarbetar, i en husbil på en camping i Lerum utanför Göteborg. Med prispengarna på en halvmiljon kronor tänker han investera i en ny.

Men innan husvagnsköpet väntar operation av knäet, en gammal skada han slog upp i ”Robinson”. Operationen var dock planerad sedan innan. Och när knäet är helt igen kan han tänka sig mer tv.

– Jag är dansare så ”Let’s dance” hade varit något. Och så har man ju ändå sen man var liten velat vara med i ”Fångarna på fortet”. Och ”Farmen” hade varit kul att testa på. Man är ju som uppväxt som dräng, mellan tre bondgårdar hemma i byn. Det hade varit kul att söka. Tänk jag, Glenn Hysén, Ola-Conny, skrattar Daniel ”DK” Westlund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN