Kritiken mot tv-bonden: "Kysser vem som helst"

”Bonde söker fru”: Intimiteten tilltar

avMathilde Albinsson, TT

Kramar, pussar och kyssar – i takt med att brevskrivarna blir allt färre börjar dejterna att hetta till i "Bonde söker fru".

Samtidigt som intimiteten tilltar går snacket på gårdarna.

– Jag tror inte Simon vet att jag vet att han har kysst alla, säger Elin Persson i programmet.

Veckans "Bonde söker fru" blev ett riktigt pusskalas, men präglades även av nervositet på flera håll. Både Per Solberg och Simon Ohlsson stod fortfarande inför valet om vem som skulle behöva lämna gården.

Elin Persson räknade med att Simon Ohlsson skulle välja bort henne. Hon kände sig osäker på mjölkbonden efter att han kysst alla de andra brevskrivarna på gården.

– Han går runt och kysser vem som helst, det känns inte äkta, säger hon i programmet.

Men trots hennes farhågor blev det Sarah Pettersson som fick packa väskan den här gången.

– Det är klart att jag tyckte om Simon, han verkar vara en jättefin kille och jag tror att vi hade passat bra ihop, men jag fick inte tid helt enkelt, säger hon innan tårarna börjar rinna.

Simon Ohlsson själv känner inte riktigt igen sig själv i programmet. Han tycker att han framställs som lite väl ”flamsig” och ”framfusig” och menar att mycket klippts bort.

– De tycker väl att det blir rolig tv, men jag tycker det är ett bra program och tänker inte så mycket på det. De flesta av de som känner mig tycker inte att det där är jag. Det är sådant man får räkna med.

"Inte gjorda av porslin"

Han har förståelse för kritiken mot pussandet, men tycker samtidigt att man får tåla den lek man gett sig in i.

– Jag kysser inte vem som helst, men man får ju inte glömma bort att det är ett dejtingprogram. Det är ju en speciell situation med fyra tjejer på en gård, säger han och fortsätter:

– Det var inte alls meningen att någon kanske skulle känna att man kysste lite hejvilt. Det var mer för att ge alla en chans, inte för att vara taskig på något vis.

Hönsbonden Erik Nilsson har genom hela programmets gång försökt att vara så rättvis som möjligt – något som nu kritiseras av tjejerna.

– Du behöver inte tänka för mycket för vår skull, ingen av oss är gjord av porslin, säger Katrin Lennartsson till honom under en middag.

Foto: TV4
Sarah Pettersson fick lämna ”Bonde söker fru”.
1 av 2 | Foto: TV4
Programledaren Linda Lindorff med tv-bonden Simon Ohlsson.

Gick på magkänsla

Mjölkbonden Susanna Karlsson har sedan starten haft ett extra gott öga för Hannes Haraldsson, och under en picknick började det att hetta till.

– Jag tror att jag är lite kär i Susanna, säger han framför kameran och begraver ansiktet i händerna.

Men när Hannes tvingas åka i väg från gården en kort stund passar Jim Wahlström på att visa framfötterna. Det blir ytterligare en romantisk dejt, och Susanna Karlssons känslor delades i tu.

– Jag känner att det börjar bli svårt nu om jag ska falla för två, berättar hon.

Hemma hos Per Solberg återhämtar sig brevskrivarna efter logfesten från förra avsnittet, samtidigt som det blir dags för skogsbonden att fatta ett beslut. I sista stund bestämmer han sig för att välja bort Madelene Eriksson.

– Man vet aldrig om man gör rätt eller fel val, det kommer att visa sig i efterhand, men jag tror ändå på min magkänsla och de känslor jag har inom mig, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM