Här kollapsar Igelström i ’Kändishoppet’

TV

Simmerskan förd akut till sjukhus: Jag blev väldigt rädd

1 av 4

Hon tog sig till final – men så tappade hon plötsligt känsel och balans.

Kollapsen tvingade ­Emma Igelström att hoppa av ”Kändishoppet”.

– Jag blev väldigt rädd, säger hon.

Det var inte bara trampolinen som sviktade.

Plötsligt gjorde synen det också – och balansen. Simmerskan Emma Igelström, 33, kände sig väldigt yr och tappade känseln i vänster ­sida av kroppen.

Hon kom till inspelningarna av kvällens final av TV3:s ”Kändishoppet” med hög ­feber – men bestämde sig för att satsa ändå.

Sedan kollapsade hon.

”Jättedåliga värden”

– Jag blev väldigt rädd och ännu räddare när ambulansen kom, då blev det så stort för mig. Jag åkte till sjukhus och mina infektionsvärden visade sig vara jättedåliga, säger hon.

– Det är klart det var tråkigt att missa finalen. Jag känner ju min kropp och ­fattar att man inte ska träna när man är sjuk, men jag tänkte vad kan några hopp göra för skillnad?

Stor, om det vill sig riktigt illa. Emma hade förutom ­dåliga värden även en lindrigare hjärnskakning.

– Det har varit tuff träning och jag har fått några slag mot huvudet under tävlingens gång. Så jag var lite lätt illamående och snurrig någon vecka efteråt, säger hon.

Emma bestämde sig, lite motvilligt, att hoppa av finalen. Något tittarna får se i början av kvällens program.

”Ingen OS-final”

– Tävlingsinstinkten skrek att jag skulle hoppa, men min mamma, pappa och sambo sa att det är ju ingen OS-final, utan en skojtävling på tv. Och att stå högt uppe på en trampolin när balansen inte är riktigt hundra, då kunde jag ha skadat mig ­rejält, säger hon.

Med hjälp av vila och sömn har hon återhämtat sig. Och ser tillbaka på sin tid i ”Kändishoppet” som något av det roligaste hon har gjort.

– Jag har alltid levt med rädsla för att ge mig in i ­saker jag inte är bra på. Det var ­lika när jag var yngre, jag ville vara bäst när det gällde. För mig var det en personlig utmaning, men bland det roligaste jag gjort.

Detta är Emma

Namn: Emma Igelström. Ålder: 33. Yrke: Föreläsare, författare och före detta världsmästare i simning. Familj: Dotter och sambo. Aktuell: Som en av deltagarna i ”Kändishoppet” på TV3.