Pluras julmys ska krossa Bingolotto med promille

TV

Räkna med att kulorna viner i uppesittarkriget mellan Plura & Serneholt

1 av 2 | Foto: Plura och Måns Herngren saknar inte ammunition i slaget om tittarna. Deras hemliga vapen är en tungt spetsad mumma.

Sprit eller bingo?

Nu drar uppesittar­kriget i gång.

- Jag och Plura kommer inte att ha samma promillehalt, säger Marie Serneholt och skrattar.

TV3 har gett sig in i kampen om rimmande och julmatslagande tv-tittare. Plura Jonsson, 62,bjuder in till direktsänd uppesittarkväll hemma hos Måns Herngren, 48.

Konkurrenten är Marie Serneholt, 30,och ”Bingo­lotto” - som värvat Ingvar Oldsberg, 68. Men det är inget snack om vart det kommer att gå vildast till.

Öl med 25 procent

- Jag tror ju inte att det är så svårt att göra en vildare uppesittarkväll än ”Bingolotto”, säger Måns Herngren och skrattar.

Under inspelningarna av ”Pluras jul” har det förberetts en hel del jul­drycker som kommer att avsmakas i direktsändning. En öl med procenthalt 25 lurar i kulisserna.

Dessutom har de gjort en ”knallstark mumma på porter, gin, röd vermouth och massa bitters”.

- Vi har sagt att vi måste ta det lite lugnt med alkoholen när det är direktsändning. Men man kanske blir nervös så man dricker dubbelt så fort. Vi är kanske helt blackoutfulla redan när programmet börjar, säger Måns.

Festligt utan sprit

På ”Bingolotto” siktar man i stället på julmys och rimstuga. Någon starksprit är det inte tal om.

- Jag tror inte vi behöver det. Det blir festlig stämning här ändå. Det beror på vad man som tittare vill ha en sån här kväll. Jag själv tycker ju om det mysiga. Men det kommer att bli ett jäkla drag här också. Vi har ju Björn Ranelid, säger Marie Serneholt.

Marie Serneholt passar också på att ge Plura en liten spritpik.

- Jag och Plura kommer inte att ha samma promillehalt. Jag kommer inte att dricka någonting, förutom att kanske smutta på Edward Bloms mumma, säger hon.

- Jag kommer inte att ha så många promille i kroppen. Jag tror jag kan köra bil hem. Det är tanken i alla fall. Nån måste styra skutan. Det är bra om man är någorlunda nykter när det är direktsändning. Eller också är det inte det, säger Plura.

Ingvar Oldsberg hade egentligen en Australienresa inbokad. Men när ”Bingolotto” ringde valde tv-legendaren att ställa in.

Fel val av program, skämtar Plura.

”Garvar hela tiden”

- Oldsberg skulle trivas bäst hos Måns. Han är en sån räv. Han fungerar överallt, säger Plura.

- Det tror jag verkligen inte. Han verkar trivas hur bra som helst här. Vi garvar hela tiden, säger Marie.

Inbjudna gäster till Plura och Måns uppesittarkväll är Titiyo, Elliphant, Miriam Bryant, Pernilla Andersson, Dregen och Moneybrother.

Har ni blivit tvungna att lova dem att de inte ska vara bakfulla på julafton?

- Alltså när folk är gäster i ”Pluras kök” brukar de alltid säga ”jag har lovat min fru att inte dricka” eller ”jag har bilen med mig”. Men hittills har jag aldrig varit med om att någon har varit nykter när vi gjort ”Pluras kök” höll jag på att säga. Det blir spännande, säger Måns.