Idol

PRESENTERAS AV

– Han ser sig som lite svår

avLina Berggrén

Publicerad:
Uppdaterad:

Desmond Child gästar ”Idol” – kommer inte överens med Lars

Foto: Foto: SANNA SJÖSWÄRD
”Idol”-juryns Andreas Carlsson drar med sig sin polare Desmond Child som gästdomare i morgon. ”Jag kommer att säga sanningen, det är det snällaste man kan göra,” säger Desmond.

På fredag är det rocktema i ”Idol”.

Superproducenten Desmond Child är gäst i juryn och alla ska sjunga hans låtar.

Alla utom Lars – som inte tycker att hans låtar är riktig rock.

– Jag tycker inte det var roligt att hänga med honom, säger Desmond om Lars.

Lars Eriksson.

Efter att ha jobbat som låtskrivare och producent med rocklegender som Kiss, Aerosmith och Alice Cooper har 55-årige Desmond Child med sig en skattkista av egna hits för idolerna att välja ur.

Och det har alla deltagare utom Lars Eriksson utnyttjat. Han väljer att sjunga Nirvanas ”Smells like teen spirit” i stället.

– Jag frågade varför han inte tänkte göra en av mina låtar och då sa han att det var för att han vill göra riktig rock. ”Ok, lycka till” sa jag då, berättar Desmond när Nöjesbladet träffar honom och jurymedlemmen Andreas Carlsson, 35, på Hotell Anglais i Stockholm.

Som alla andra

– Han ser sig själv som lite svår. Och han fortsätter med den imagen och tror att det gör honom speciell, men i själva verket gör det honom väldigt vanlig. Många artister är sådana men utan att göra något av sina liv. Kanske kommer han att släppa det där, men jag tycker inte att det var roligt att hänga med honom, säger Desmond som har coachat idolerna denna vecka.

Han har jobbat i musikbranschen i 35 år och vet hur han vill att samarbetet med artister ska vara.

– Det här är en bransch där du måste gilla människor. Jobbar du med någon som är svår och självupptagen tar det bara energi och din egen kreativitet minskar. Människor som försöker skydda någon sorts cool image kommer oftast inte någonstans i den här branschen.

Kommer idolerna att få det hett om öronen på fredag?

– Jag kommer att säga sanningen, det är det snällaste man kan göra. De är mina bäbisar och vi kom alla varandra väldigt nära, förutom den enda personen. Jag bryr mig om dem och jag vet att de kommer att göra sitt bästa, säger Desmond.

Kompisar sedan länge

Gästspelet i svenska ”Idol” gör han för att han är kompis med Andreas.

I tio år har låtskrivarna känt varandra och de har jobbat med ”Idol” förut. 2005 skrev Andreas och Desmond producerade ”Inside your heaven” till Carrie Underwood som då vann amerikanska ”Idol”.

Skriver ni en låt till årets vinnare av svenska ”Idol”?

– Det är möjligt, men nu är det för tidigt att börja. Alla är så olika, vi måste vänta och se vem som ska ha låten först, säger Andreas.

Nöjesbladet har sökt Lars utan framgång.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol