’Jag trivs bättre med mitt liv nu’

TV

Anders Bagge om sin diagnos: Jag lever på ett helt annat sätt

1 av 9

Nu berättar Anders Bagge om sitt okända handikapp.

– Jag gjorde en utredning för jag undrade vad fan är det med mig, varför är jag så stressad av allt, säger han.

För ett år sen fick han veta att han har adhd.

Anders Bagge gjorde en utredning och fick veta att han har diagnosen adhd. ”Det har verkligen fått mig att förstå varför jag reagerar på ett visst sätt, varför jag gör vissa saker”, säger han.

På måndag börjar årets säsong av ”Idol”, med Anders Bagge, Laila Bagge-Wahlgren och Alexander Bard tillbaka i jurybåset.

Anders Bagge har tidigare berättat hur han kämpat mot scenskräck och panik­ångestattacker, men i år säger han att inspelningarna hittills varit de roligaste någonsin.

– För jag trivs bättre med mitt liv. Jag känner mig lugnare och har styrt upp massa saker. Sedan 2012 har mitt liv varit jävligt jobbigt privat, jag har haft folk omkring mig som inte varit bra. Men nu har jag styrt om hela livet, fått in bra männis­kor och det har gjort att jag har hittat tillbaka till min musik och börjat skriva igen, säger han.

”Stressad för allt”

En av de viktigaste orsakerna till att Anders mår bättre igen kom för ett år sedan.

– Jag gjorde en utredning som jag behövde göra för jag undrade vad fan är det med mig, varför är jag så stressad över allt? Då kom de fram till att jag har adhd.

Fokus på musiken

Sedan Anders Bagge fick diagnosen ser han annorlunda på sig själv.

– Det har verkligen fått mig att förstå varför jag reagerar på ett visst sätt, varför jag gör vissa saker. Så jag har kunnat börja leva på ett helt annat sätt nu.

Med diagnosen i ryggen styrde Bagge om sin tillvaro.

– Jag förstod hur jag var tvungen att strukturera om mitt liv. Det hade startats en massa bolag och jag sköter inte sånt där. Nu har jag gått tillbaka till att jag bara ska koncentrera mig på musik. Jag ska inte vara med i bolag som inte har med musik att göra för jag kan inte sånt. Musik är det enda jag kan.

Har du mått dåligt av det här?

– Jag har mått jätte­dåligt. Men det har jag gjort av en massa saker, det gör man ju privat så där.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol