Hon har 121 olika skulder – får akut hjälp i ”Lyxfällan”

1 av 6
TV

Situationen är akut för Camilla.

Med över en halv miljon i skulder behöver hon hjälp av ”Lyxfällan”.

– Det värsta som skulle kunna hända är att jag inte får någon hjälp, säger hon i programmet.

Berget av skulder bara växer. När programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg besöker Camilla i Stockholm har hon 121 skulder. 85 av dem har gått till Kronofogden och 44 är obetalda parkeringsböter. Totalt ligger skulden på över en halv miljon kronor. Något som är ”sällan skådat” enligt Patrick Grimlund.

– Det känns som jag stoppat huvudet i sanden. Jag har tyckt att det varit så mycket pengar att det inte spelat någon roll att betala. Det gör varken till eller från, säger hon i programmet.

Camilla måste göra allt i kvällens ”Lyxfällan” för att komma på fötter igen.

Skaffa inneboende

Det var när Camilla inte betalade skatt efter en lägenhetsaffär som ekonomin rasade. På klassiskt ”Lyxfällan”-vis anordnas en loppis, men försäljningen resulterar inte i någon stor summa. Istället tvingas Camilla att sälja sina möbler och hitta en inneboende.

– Det känns stressigt. Situationen är akut. Jag behöver få in pengar, säger hon i programmet.

Men hon behöver också hjälp utifrån för att ta sig ur situationen. Då Camilla själv inte kan ta lån måste någon annan ställa upp med sitt namn på en lånehandling.

– Det finns ingen som kan göra det i dag. Jag har frågat alla i min närhet, säger hon i ”Lyxfällan”.

”Väldigt orolig”

Camilla jobbar heltid som säljare samt har tankarna på att driva en sidoverksamhet. Hennes skulder gör det dock inte möjligt att få en F-skattsedel. Men trots det släpper hon inte tanken om verksamheten. Av den anledningen låter hon inte sin massagebänk säljas.

– Min kille kom och hämtade den igår. För jag var väldigt orolig över att den skulle bli såld. Det är det som gör att jag kommer tjäna pengar och kunna betala skulden snabbare, säger hon i programmet.

Säsongsavslutningen av ”Lyxfällan” sänds ikväll klockan 20:00 på TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM