Pascalidou trotsar läkarnas varning

TV

Riskerar operation
om hon dansar i kväll

Läkarna avråder henne – danspartnern likaså.

Men svårt skadade Alexandra Pascalidou vägrar stå över kvällens ”Let’s dance”, trots att hon i natt fick läkarvård.

– Jag mår pissdåligt. Verkligen pissdåligt, säger hon.

Foto: Alexandra Pascalidous danspartner Ludwig Jerkander har avrått henne från att dansa.

Det var i går en svår muskelbristning i vänsterbenet höll på att stoppa Alexandra Pascalidous, ”Let’s dance”-resa. Så sent som i går kväll övervägde hon att lämna tävlingen.

Flera läkare har avrått henne, men i natt fattade hon beslutet. Hon fortsätter, trots att hon riskerar operation och årslång rehabilitering.

”Hjärtat vill”

– Jag provar på genrepet trots läkarnas inrådan. Om jag kan gå i morgon (läs i dag) blir det en rumbawalk. Om. Hjärtat vill men benet vägrar, skriver Alexandra Pascalidou, 40, i ett sms till Nöjesbladet i natt.

Det var under en repetition med danspartnern Ludwig Jerkander på torsdagseftermiddagen som AlexandraPascalidou skadade sig.

– Det smällde till så att det ekade i hela rummet. Under alla mina år som balettdansare har jag aldrig hört något liknande. Det här är riktigt illa, säger Ludwig Jerkander.

Ramlade på träning

De senaste veckorna har Alexandra Pascalidou pressat sig själv och så sent som i måndags ramlade hon och skadade höften under ett träningspass. Torsdagens repetition blev för mycket för den redan slitna kroppen och under eftermiddagen träffade hon flera läkare. Samtliga avrådde henne från att fortsätta.

– De säger att jag måste vila i fyra veckor, att det bara är att lägga dansskorna på hyllan. Om jag tar en smärtstillande spruta, dansar och inte känner smärtan, då är det operation nästa, säger hon.

Lång rehabilitering

Danspartnern Ludwig Jerkander har också avrått Pascalidou att fortsätta dansa.

– Två läkare har redan sagt att hon absolut inte kan dansa. Dansar hon och skadar sig ytterligare rör det sig inte om fyra veckor, utan kanske åtta månader eller ett års rehabilitering.

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent på ”Let’s dance” säger att Pascalidou har fått fatta beslutet själv.

– Hon har väldigt ont i benet men vill ändå ta chansen eftersom hon vet att hon blir diskvalificerad om hon inte dansar. De kommer att gå igenom koreografin så att det fungerar för henne.

Läs mer om Let's dance

ARTIKELN HANDLAR OM