Bards jobbtips: skräckdocka i en skräckfilm

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Alexander Bard sågade deltagarna i ”Idol”

Alexander Bard har blivit varm i kläderna som ny jurymedlem i "Idol".

I kväll sågade han den ena deltagaren efter den andra.

– Kommer man in med pretentioner får man vara beredd på en avrättning, säger Alexander Bard.

Att ge en riktig show.

Det var 21-åriga Carolina Nymans målsättning när hon i kvällens "Idol" gick in för att sjunga inför juryn.

Men den nya jurymedlemmen Alexander Bard, 50, uppskattade inte showen.

– Det satt inte någonstans faktiskt. Du mördade låten. Och den enda karriären du kan ha i nöjesbranschen är som skräckdocka i en skräckfilm, sa han i kvällens program.

Kollegorna reagerade

I programmet reagerade jurykollegorna Laila Bagge Wahlgren, 38, och Anders Bagge, 43, märkbart efter Alexander Bards utlåtande om den 21-åriga tjejen.

Men enligt Alexander Bard gick han inte över gränsen i kvällens program.

– Jag är alltid noga med att först kolla hur deltagarna ser på sig själva som artister. Jag skulle aldrig slakta någon som är rädd och nervös. Men kommer man in med pretentioner får man vara beredd på en avrättning.

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för "Idol", menar att det inte är något nytt att jurymedlemmarna i "Idol" uttrycker sig beskrivande om olika saker.
– Alexander uttrycker sig väldigt verbalt på många olika sätt. I det här fallet blev det så här för hans del och ja, han är väldigt duktig på det han kan i att bedöma. Så jag tycker överlag att han gör ett väldigt bra jobb. Men om det här skulle ha upprört någon så är det beklagligt, säger han.

Knogjärnen framme igen

När Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Andreas Carlsson, 38, anlitades som jurymedlemmar 2008 försökte de skaka av sig förnedringsstämpeln de tidigare jurymedlemmar satt genom sina hårda utlåtanden.

Knogjärnen skulle bytas ut mot silkesvantar.

Inför den nya säsongen ersattes Andreas Carlsson av Alexander Bard och Pelle Lidell, 49, som medlemmar av juryn.

Och nu verkar det som att knogjärnen åter tagits fram. Förutom att Carolina Nyman tipsades om en karriär som skräckdocka kallade Alexander Bard en manlig deltagare för "en freakshow".

– Att söka till "Idol" är frivilligt och söker man sig hit förtjänar man att få höra sanningen. Ibland måste man korrigera deltagarnas uppfattning om sig själva och få dem att inse att deras fantasi inte håller, säger Alexander Bard.

Publicerad: