Läsarna: Ett skitprogram

TV

TV4:s nya lillebror TV11 slår rekord med storbror.

340 000 tittare såg premiären av "Big Brother" i söndags.

Ändå total sågas de av Aftonbladets läsare.

I söndags visades premiären av "Big Brother" i TV4:s nya filial TV11. 340 000 människor tittade på när de nya deltagarna klev in i det legendariska "Big Brother huset". Det är tittarekord för TV11, kanalen som petat bort TV400 som minstingen i TV4-familjen.

– Verkligen roligt att vi lyckas locka tittare. Vi är många som har jobbat med de här under en lång tid, säger Pelle Porseryd exekutiv producent för "Big Brother"

Men trots höga tittarsiffror för en relativt liten tevekanal så visar undersökningar som Aftonbladet.se har gjort att intresset för dokusåpornas-dokusåpa är svalt. Av nästan 8500 svar så säger 65 procent att de "aldrig i livet" skulle följa programmet och av 7000 svar så ger 61 procent premiären minus i betyg.

”Ett skitprogram”

– Big Brother är ett skitprogram med fullkomliga nollor som deltagare. Om någon av mina bekanta skulle ställa upp (visserligen helt otänkbart) så skulle jag säga upp bekantskapen, skriver signaturen New Nick på Aftonbladet.se

Men Pelle Porseryd ser ändå positivt på kritiken från Aftonbladets läsare.

– Det är alltid lättare att ogilla ett tv-program än att gilla det, men det är roligt att 13 procent kommer följa oss slaviskt. Vi kommer fortsätta göra spännande och roliga program, vi har mycket kvar i rockärmen, säger Pelle Porseryd.

ARTIKELN HANDLAR OM