Anja Pärsons besvikelse: ”Värd mer”

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo.
Anja Pärson.

Anja Pärson vill rädda barns liv – genom att auktionera ut sin gamla tävlingsdräkt.

I skrivande stund är dressen, som hon använde i tävlingssammanhang under sista säsongen, uppe i drygt 2 000 kronor – till Anjas besvikelse.

– Det känns ju jättetråkigt. Den är värd upp emot 20 000 kronor, säger hon.

Tidigare slalomstjärnan Anja Pärson har fullt upp i ”Let’s Dance”. Men parallellt med danstävlingen engagerar hon sig i UNICEF och Traderas kampanjserie, där de samlar in pengar till förmån för utsatta barn.

– För mig är det alltid viktigt att vara en bra medmänniska. Vi måste tänka på i dag att vi har det så jäkla bra i Sverige. Man måste påminna sig själv om det. Det dör barn av orsaker vi kan förhindra. Det går faktiskt att rädda barns liv, säger hon.

Hon och hennes fru Filippa Rådin är världsföräldrar och engagerade i välgörenhetsorganisationen sedan flera år tillbaka.

”Emotionellt viktigt”

– När jag var i Sierra Leone så såg jag vad en enda krona kan göra. Det är en dags mat för ett barn. Och för oss är det så himla lite, säger hon och fortsätter:

– Så den här gången skänker jag en väldigt emotionellt viktig sak från min sida: En dress som jag hade under min sista säsong. Jag hoppas att folk uppskattar det, säger hon.

Men det är inte bara Anja som har haft på sig den speciella dressen. Även Mia Skäringers karaktär Tabita har burit den i sina humorsketcher.

I skrivande stund är priset uppe i 2 000 kronor – en besvikelse för Anja.

– Det känns ju jättetråkigt. Jag tycker den är värd uppemot 20000, så jag hoppas att folk smäller på, säger hon och lägger till:

– Men, samtidigt så handlar det inte om en dress, det handlar om att ge liv åt barn.

ARTIKELN HANDLAR OM