GoT-”Hodors” karriärbyte – vill satsa på politiken

Skådespelaren: ”Jag har definitivt något att säga”

1 av 2 | Foto: AP TT NYHTSBYRÅN
Kristian Nairn.
TV

Den omtyckte karaktären Hodor gick ett tragiskt slut till mötes i Game of Thrones.

Efter sin roll funderar skådespelaren Kristian Nairn på att ge sig in i den politiska kampen för samkönade äktenskap.

– Jag har definitivt något att säga, säger Kristian Nairn, till Belfast Telegraph.

Kristian Nairn, 41, som spelar Hodor i ”Game of thrones” funderar på att rikta in sig på en ny bana i livet. Utöver sin karriär som skådis och DJ, är han i framtiden beredd att satsa på politiken.

I en intervju med Belfast Telegraph lyfte han frågan om samkönade äktenskap i sitt hemland Nordirland. Han ser det som ”en skam” att landet ännu inte har någon form av likabehandlingslag.

– Jag förstår verkligen inte varför vi är den enda lilla enklaven av landet som inte kan göra det. Jag tycker att vi måste lösa det så fort som möjligt. Jag förstår inte varför folk är så bekymrade över vad andra människor gör bakom stängda dörrar eller i sina liv, säger han till Belfast Telegraph.

”Det är mänskligt”

Han kom själv ut som gay 2014. Kristian Nairn är passionerad i frågan, och frustrationen har nu fått skådespelaren att överväga att ta ett steg in på den politiska arenan.

– Självklart har jag haft tankar på politiken. Jag menar inte just nu, verkligen inte, men vem vet i framtiden? Jag har tänkt på att kandidera senare i livet, säger han.

Han vill också kämpa för kvinnors rättigheter, och frågor gällande immigranter och folk med olika etniska bakgrunder.

– Det är bara att se till att alla behandlas lika. Är det så progressivt? Jag tycker inte att det är progressivt, jag tycker att det är mänskligt, säger han.

Game of Thrones återvänder på HBO den 16 juli i år, men då utan Hodor.

Kolla in de 15 första bilderna från säsong sju här!

ARTIKELN HANDLAR OM

Politik

Belfast

Nordirland