Sven-Erik Magnusson hyllas i ”Så mycket bättre”

Publicerad 2017-06-07

Han dog i slutet av mars.

Nu hyllas Sven-Erik Magnusson i årets omgång av ”Så mycket bättre”.

– Det känns så jävla coolt, säger Eric Saade i ”Så mycket bättre - Uppladdningen”.

Sven-Erik Magnusson somnade in 74 år gammal i slutet av mars efter en lång tids sjukdom.

Redan då blev han ett av toppnamnen för att hyllas i det extraavsnitt av ”Så mycket bättre” där en avliden artist hyllas med tolkningar.

– Det är ett bra förslag även om det kommer lite snabbt på så här. Vi har tidigare försökt få in Sven-Erik i serien och hans avtryck inom svensk musik är enormt stort, sa programmets exekutiva producent Martin Nygren till Nöjesbladet då.

Saade: ”Det känns så jävla coolt”

Förra året hyllades Ted Gärdestad med ett liknande upplägg. Nu berättar TV4 att det är Sven-Erik Magnusson som hyllas i år, av Kikki Danielsson, Eric Saade, Icona pop och de andra i säsongen som börjar spelas in i helgen.

– Det känns så jävla coolt. Har inte de gjort den där ”Två mörka ögon”. Dte är en bra låt alltså, säger Eric Saade i ”Så mycket bättre - Uppladdningen” som sänds i TV4 i morgon.

Enligt Martin Nygren fattades beslutet i mitten av april

– Det var inget svårt beslut, det var ett självklart namn att plocka upp vid ett sånt här tillfälle efter hans tråkiga bortgång, säger han.

”Försökt få ner honom”

De har uppvaktat honom under många år.

– Han har alltid legat på topp av vår lista, vi har försökt få ner honom till Gotland men inte lyckats. Jag vet inte om det berott på hans sjukdom eller något annat, han avböjde att medverka men nu gör vi på det här viset.

Har ni haft kontakt med hans familj?

– Ja, hans familj och kollegor. Det togs emot positivt och på ett bra sätt.

”Så mycket bättre - Uppladdningen” sänds den 8 juni klockan 20.00 i TV4.

ANNONS