Läsarna: Smaklöst att skämta om hjärntumörer

”Bingo royale” sågades vid fotknölarna i Eftersnack

Premiären av SVT:s nya lördagssatsning gick inte hem hos aftonbladet.se:s läsare. ”Rörigt”, ”tjafsigt” och ”smaklöst” var några omdömen.

Det omdiskuterade skämtet om hjärntumörer gjorde många läsare upprörda.

Foto: SVT/Marty Levinski
Programledarna Mona Seilitz och Nisse Edwall i ”Bingo royale”.

”Vilket bottennapp! Hur kan man skämta om hjärntumörer? Det måste vara människor som inte har det minsta respekt eller erfarenhet av livet som kommer på sånt skit! Jag är så förbannad och upprörd! HUR tror ni det känns för dem som är berörda att se och höra andra skämta om en så allvarlig sjukdom??” skrev Kickis.

”Rörigt, mycket onödigt tjafs! Att skoja så om hjärntumörer är mycket smaklöst!!! Lägg ner!” tyckte Mitt i livet.

”Öppna Kanalen Växjö” är bättre

93,5 procent av 10 670 röstande uppgav att de inte tänkte titta på ”Bingo Royale”. ”Hoppas majoriteten gjorde som dom röstade” skrev Larte. ”Efter en kvart så är det så uselt så att jag jag måste se om det kan fortsätta vara lika uselt som det börjat.”

”Fy farao... Det finns t.o.m. bättre och snyggare producerade program i "Öppna Kanalen Växjö"... Antingen avskaffar ni TV-avgiften nu, eller så ser ni till att för första gången på evigheter använda alla licenspengar till att producera nånting vettigt! "Bingo Royale" får ju tidigare program som "Sverige-Sovjet" och "Rena Natta" att framstå som fantastiska program, förlorade TV-skatter...” skrev Johan.

Nyskapande med bingo

”Är det här vad Svt gör reklam för med den såkallade fria televisionen, så är det dags att byta nöjeschef. Ett sämre och rörigare program får man leta länge efter” tyckte Kung_Rikard.

Signaturen gaydar var en av få som hade något positivt att säga. ”Kan nog funka. Efter kommersiell tvs alla floppande billiga tuttsåpor som ex.vis Idol så känns ju till och med bingo lite nyskapande.”

”Helskön parodi på Bingolotto! Detta var kul! att så många inte gillar detta program är för mig en fullständig gåta! Det är ju parodi så det står härliga till! Nu vet iallafall jag vad jag ska titta på kommande lördagar!” skrev Bengt-Ture-Sven.

Sandra Wejbro