Camilla Henemark klar för Let's dance

Reporter: Jon Forsling

Publicerad:

Skandalsångerskan ska dansa i tv

1 av 3 | Foto: EMMA MATTSSON
SKRIVIT PÅ TV4 har haft stora problem att rekrytera deltagare till årets ”Let’s dance”. Men nu har de gjort klart med före detta Army of Lovers-sångerskan Camilla Henemark.

Här är årets chockvärvning av TV4.

Nöjesbladet kan avslöja att den skandalomsusade sångerskan Camilla Henemark, 47, är klar för ”Let’s dance”.

Nöjesbladet kunde tidigare i veckan avslöja att sångerskan Pernilla Wahlgren och supermodellen Marcus Schenkenberg har gått med på att tävla i årets säsong av ”Let’s dance”.

Nu har TV4 gjort klart med ännu en deltagare: Camilla Henemark.

Öppen med problemen

Den före detta Army of Lovers-sångerskan har de senaste åren figurerat i mindre smickrande mediesammanhang. 2010 utpekades hon som älskarinna åt kungen i boken ”Den ofrivillige monarken”. Hon har även varit öppen med att hon länge har brottats med psykiska problem. I en intervju med Aftonbladet 2006 berättade hon att hon levde som hemlös, samt att hon hade haft planer på att ta livet av sig efter att en väninna till henne hade hängt sig.

– När hon dog, då hade jag ingen lust att leva heller. Jag var avundsjuk. Under några månader efter det planerade jag mitt självmord. Jag köpte en enkel biljett till Nya Zeeland, jag hade sett ut klippan jag skulle hoppa i från genom en bild i en katalog, berättade hon då.

Hårt pressade

Camilla Henemark lämnade Army of Lovers 1991 efter ett internt gräl, och ersattes då av Michaela Dornonville de la Cour.

Trots att TV4 de senaste dagarna har gjort klart med Wahlgren, Schenkenberg och nu Henemark är produktionen enligt uppgift satt under hård tidspress att hinna få klart med alla deltagare. Sändningsstart är om bara sex veckor, den 30 mars.

– Det är kris i castingen, de är ute för sent. Alla är inte signade än, säger en källa med insyn till Nöjesbladet.

Är hemlighetsfull

Lina Berggrén, pressinformatör på TV4, vill inte kommentera detta. Hon vill inte heller prata om vilka som är klara för programmet.

– Vi kommenterar inte castingen till ”Let’s dance”, säger hon.

Nöjesbladet har förgäves sökt Camilla Henemark för en kommentar.

Hon pekades ut som kungens älskarinna i omtalad bok 2010

Army of Lovers.
Army of Lovers.

Camilla Henemark är född 23 oktober 1964.

Har bakgrund som modell, programledare och debattör.

Slog igenom som ”La Camilla” i bandet ”Army of Lovers” med Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Dominika Peczynski. Gruppens största hits var ”Crucified” och ”Give my life” som släpptes i början av 90-talet.

Har arbetat för morgon-tv, och radiosporten. Hon deltog som en av spårhundarna i ”På rymmen” i TV4.

Har också framträtt som 1 maj-talare för socialdemokraterna.

Camilla Henemark har varit engagerad inom teatern och spelat i Shakespeares ”Fyra friares fiasko”, en komedi som sattes upp vid Gripsholms slott.

I boken ”Den ofrivillige monarken” från 2010 utpekades hon som kungens älskarinna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN